Mistænkeligt dødsfald - 20-årig mand er sigtet for drab

En 20-årig mand er nu sigtet for manddrab, efter en 43-årig mand blev fundet livløs i sin lejlighed i Holbæk lørdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har netop anholdt en 20-årige mand, der officielt vil blive sigtet for manddrab.

Det sker, efter politiet lørdag aften efterforskede et mistænkeligt dødsfald på en privat adresse i Holbæk.

- Vi efterforsker sagen som en sag om personfarlig kriminalitet, hvor der kan være tale om drab eller anden livsfarlig kriminalitet. Den afdøde mand er formentlig død som følge af knivstik, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Den afdøde er en 43-årig mand fra Holbæk, som boede i den lejlighed, hvor han blev fundet død. Hans pårørende er underrettet om sagen.

Politiet foretog kort efter anmeldelsen anholdelse af den 20-årige mand, da han kunne mistænkes for at have en rolle i sagen.

Ingen relation til rocker-bande-miljøet 

Den 20-årige mand, der er anholdt i sagen, blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde søndag formiddag. 

Til beroligelse for borgerne i Holbæk oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, at de arbejder ud fra en tese om, at drabet er begået i et misbrugsmiljø.

- Det er formentlig foregået der hvor den afdøde er fundet i hans lejlighed i Holbæk Midtby i Rolighedsstræde, og de to kender muligvis hinanden. Det har ingen relation til rocker-bande-miljø og den øvrige konflikt, der har været i Holbæk, oplyser Martin Bjerregaard.

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på, hvilken rolle den sigtede har haft. 

Varetægtsfængslet i tre uger 

Den 20-årig mand er blevet varetægtsfængslet i tre uger indtil den 8. januar. Grundlovsforhøret foregik under lukkede døre, og der er nedlagt navneforbud i sagen.

Den 20-årige mand er blevet varetægtsfængslet på baggrund af en begrundet mistanke om, at han har begået drab, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet oplyser, at der fortsat foregår et omfattende efterforskningsarbejde og kan derfor ikke udtale sig yderligere i sagen på nuværende tidspunkt.

Opdatering
Clock16. dec 2018, kl. 13:41
Artiklen er opdateret med oplysninger om, at den 21-årig mand er blevet varetægtsfængslet frem til den 8. januar.