Minkavler: Dyrene har det bedre i burene

Minkavlere er nu gået i charmeoffensiv for at fremme deres ekstremt dårlige ry. Landet over var der åbent hus på forskellige minkfarme, og folk stimlede til for at se, hvordan det er at være en opdrættet mink.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Store Merløse havde op mod 1000 nysgerrige danskere valgt at lægge vejen forbi den lokale minkfarm.

I dag holdte minkavlere landet om åbent hus og inviterede alle inden for i minkstaldene.

De to meget nysgerrige genboere, Liselotte Winkelmann og Ellen Schumacker fra Hvalsø, havde også slået et smut forbi farmen.

På trods af fælles interesse havde de begge meget forskellige udgangspunkter for besøget.

- Jeg bryder mig ikke om det, nej det gør jeg ikke, siger Ellen Schumacker

- Jeg er lidt i dilemma. De er jo opdrættet til at beklæde folk, siger Liselotte Winkelmann.

Åbenheden hos de danske minkfarme er kulminationen på en længere kampagne, der har til formål at give minkavlerne et mere positivt image, end de har haft længe.

- Vi vil gerne vise offentligheden, at vi behandler minkene ordentligt, siger Finn Nielsen, der afholdte åbent hus på sin minkfarm i Store Merløse.

Men Dyrenes Beskyttelse mener, at hele kampagnen er et stort mediestund, som faktisk også er lidt udspekuleret.

- Vi så gerne, at minkavlerne havde brugt pengene på at forbedre forholdene for dyrene i stedet for store dagbladsannoncer. Man kan smøre fernis på et råddent æble, men det smager jo stadig råddent, når man bidder i det, siger Tina Engberg, kommunikationschef, Dyrenes Beskyttelse.

Ifølge Dansk Pelsdyrforening er livet i burene det bedste for minkene.

- Det er en kendsgerning, at dyrene har det langt bedre, end de ville have det ude i naturen. I naturen er de nødt til at tage den, som den er, på godt og ondt. Her er det kun på godt, siger Knud Vest, der er formand i Sjællands Pelsavlerforening.

Danmark er verdens største producent af minkskind, og i 2011 eksporterede Danmark mink for 8 milliarder kroner. Det ændrer dog ikke på Dyrenes Beskyttelses holdning til minkproduktion:

- Vi mener simpelthen ikke, at minkene har mulighed for at udøve deres naturlige adfærd, siger Tina Engberg fra Dyrenes Beskyttelse.

Men om charmeoffensive er udspekuleret eller ej, så har den imidlertid ikke ændret på de to veninders holdninger.


Nyhedsoverblik