Minister vil gøre ”Holbæk-model” landsdækkende

Undervisningsministeren vil omfordele penge fra SU til ekstra undervisning i de mindste klasser. Holbæk Kommune har i mange år arbejdet med udvidet timetal – og undervejs høstet erfaringer med initiativet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Øget undervisningstid og et stærkt samarbejde mellem lærere og pædagoger er grundstenene i helhedsskolen, og denne model for arbejdet i indskolingen har Holbæk Kommune benyttet siden skoleåret 2007/2008.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- At ministeren nu også sætter fokus på en længere og mere varieret skoledag underbygger min oplevelse af, at vi i Holbæk Kommune har ramt rigtigt med vores helhedsskole, siger Agnete Dreier, der er formand for Udvalget for Børn i Holbæk Kommune.

- Samtidig glæder jeg mig over, at der følger penge med ministerens initiativ, da vi så får mulighed for at styrke og arbejde videre med de gode erfaringer, vi har gjort os,

Formålet med helhedsskolen i Holbæk Kommune at sikre fokus på såvel den faglige udvikling som på børnenes sundhed og trivsel. Den udvidede skoletid giver ifølge kommunen mulighed for at organisere dagen, så der er tid til leg og bevægelse, ro til spisning og tid til faglig fordybelse med udgangspunkt i det enkelte barns udviklingsniveau og læringsstil. Herudover giver den længere skoledag bedre muligheder for at inddrage kreative elementer som musik og billedkunst.