¨

Minister på besøg - plastik fra Holbæk viser det gode eksempel

02:37

Schoeller Plast i Regstrup er dygtige til at genbruge affaldsplastik i nye produkter, samtidig med at de får en god forretning ud af det. Så dygtige at miljø- og fødevareministeren i dag kom forbi for at se, hvad det er de kan i Regstrup.

Schoeller Plast i Regstrup er dygtige til at genbruge affaldsplastik i nye produkter, samtidig med at de får en god forretning ud af det. Så dygtige at miljø- og fødevareministeren i dag kom forbi for at se, hvad det er de kan i Regstrup.

1 af 2

Miljø- og fødevareministeren var på besøg hos Schoeller i Regstrup. En virksomhed, som ministeren har udset sig som det gode eksempel.

Dårlig omtale og et til tider skidt rygte, det kan man godt blive træt af, når man lever af at producere plastikprodukter.

- Der er så meget negativitet om plasten ude i den store verden, men vi gør meget i Danmark for at løfte det til noget, og det bliver overset lidt, siger Jan Bybjerg Pedersen, der er salgsdirektør i Schoeller.

Men overset blev Schoeller Plast i Regstrup ved Holbæk ikke i dag. For som led i præsentationen af sin plasthandlingsplan har miljø- og fødevaremininister, Jakob Ellemann-Jensen (V), udset sig virksomheden i Regstrup som det gode eksempel.

Der er så meget negativitet om plasten ude i den store verden, men vi gør meget i Danmark for at løfte det til noget

Thomas Drustrup, direktør i Plastindustrien

- Det med at komme ud til de virksomheder, som faktisk forstår at genbruge plastik på en fornuftig måde, det er noget, der giver mig noget inspiration, lyder det fra ministeren.

Ekspert i at genbruge plastik

Netop at genbruge plastik er Schoeller eksperter i. For eksempel laver de plantekasser 100 procent genbrugsplastik, og i deres testrum har de lavet fiskekasser, som blandt andet består af fiskernes egne, brugte net. 

Plastikting produceret af genbrugsplast er i høj kurs hos ministeren og kunder, som henvender sig hos Schoeller.

- Vi har rigtig mange kunder, som sætter det her meget højt på agendaen, siger Jan Bybjerg Pedersen.

Kasserne her er til fisk - og de er blandt andet lavet af gamle, brugte fiskenet. Foto: Peter Kryger - TV ØST

Men der er et problem.

I dag er der ikke nok plastikaffald at genbruge i Danmark, så virksomheder som Schoeller importerer en del af det brugte plastik fra Tyskland.

- Vi mangler husholdningsplasten, og at vi kan bruge den, siger Jan Bybjerg Pedersen.

Kommunerne sorterer vidt forskelligt

Der bliver dog samlet for lidt ind. Og det, der samles ind, sorterer kommunerne vidt forskellige, så det er svært at genbruge.

- Håbet for os er, at vi får en ensartet sortering fra kommunernes side, så plastindustrien kan få adgang til store mængder plast af en god kvalitet, siger Thomas Drustrup, der er direktør i Plastindustrien.

Et håb der måske er hørt - i hvert fald er ministeren opmærksom på problemet.

- Det er en klar opgave for os at sikre, at vi ikke har 98 kommuner, der indsamlet plastik på 98 forskellige måder, men at vi får en ensretning, så vi har et produkt, der fkatisk er tilgængelig for markedet, og som er noget, markedet efterspørger, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App