Milliardær sætter historisk dansk gods til salg

Milliardæren Johan Schrøder må på grund af sygdom sælge Aggersvold Gods i Nordvestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det historiske Aggersvold Gods, der stammer tilbage fra 1630, er blevet sat til salg for hele 150 millioner kroner.

For de penge kan man ikke alene blive godsejer, man kan samtidig få fingrene i en af de større renoverede ejendomme i Nordvestsjælland. Det skriver Nordvestnyt.

Den nuværende ejer, milliardæren Johan Schrøder overtog ejendommen i 2003 og har siden brugt mange penge på at sætte den i stand. Men nu er han ifølge avisen tvunget til at sælge godset nord for Jyderup.

quote Jeg har fået en lungesygdom, som gør, at jeg om nogle år hele tiden skal opholde mig i nærheden af et sygehus

Johan Schrøder

- Jeg har fået en lungesygdom, som gør, at jeg om nogle år hele tiden skal opholde mig i nærheden af et sygehus. Og så kan jeg ikke bo på Aggersvold, siger Johan Schrøder til avisen og tilføjer:

- Derfor er salget et forsøg på rettidig omhu, så min kone og mine børn ikke skal have det at slås med, når jeg ikke er her længere.

Han var ejer af og direktør for Radiometer, som faderen havde været medgrundlægger af.

Voldgrav, savværk og en skov

For de 150 millioner kroner får man en hovedbygning på 1152 kvadratmeter med voldgrav, diverse bygninger, 12 udlejningsejendomme, et savværk og en skov. Det samlede areal er på 373 hektar.

Aggersvold Gods stammer fra år 1630 og har haft en stribe forskellige ejere som adelige, officerer og forretningsmænd. I en perioden hørte godset sågar under kirken. 

 
  Foto: Bjarne Nielsen
 
  Foto: Bjarne Nielsen
Aggersvold Gods i solskin
Læs også
Aggersvold Gods i solskin
Aggersvold Gods i solskin
Læs også
Aggersvold Gods i solskin

Den nuværende hovedbygning i empirestil stammer sammen med mange af de andre bygninger, tilbage fra 1833, hvor den blev opført af Harald Rothe. 


Nyhedsoverblik