Midlertidig motorvej tages i brug i nat

I nat skal bilister på Holbækmotorvejen i stedet over på en ny, midlertidig motorvej, der er lavet i forbindelse med byggeriet af den nye højhastighedsbane.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vejdirektoratet og Banedanmark er nu klar til at flytte trafikken på den inderste del af Holbækmotorvejen fra den eksisterende motorvej over på en nye midlertidige motorvej. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Banedanmark anlægger en ny højhastighedsbane mellem København og Ringsted, og Banedanmark er nu nået til, at banen skal under Holbækmotorvejen i en 250 meter lang diagonaltunnel og motorvejsbroen ved Brøndbyøstervej skal rives ned, og en ny bro skal etableres.

For at kunne gennemføre disse projekter har Banedanmark over de seneste måneder anlagt en midlertidig 6-sporet motorvej på den inderste del af Holbækmotorvejen, og i næste uge flyttes trafikken fra den eksisterende motorvej til den nye midlertidige motorvej.

Trafikken flyttes over 2 nætter

Arbejdet med at flytte trafikken foregår som aften- og natarbejde, og skiftet sker i 2 etaper. Aftenen og natten mellem onsdag den 18. juni og torsdag den 19. juni i tidsrummet mellem klokken 19 og 6 flyttes trafikken ud af København mod Holbæk til den nye midlertidige motorvej.

Og den efterfølgende aften/ nat mellem torsdag den 19. juni og fredag den 20. juni ligeledes i tidsrummet mellem klokken 19 og klokken 6 forlægges trafikken i indadgående retning mod København fra Holbæk.

Konsekvenser for trafikanterne

Den midlertidige motorvej har lidt smallere kørespor end en normal motorvej, der er ikke noget nødspor og det sammen med vejens forløb gør, at Vejdirektoratet af hensyn til både trafiksikkerheden og fremkommeligheden har nedsat hastigheden til 80 kilometer i timen. Derfor må trafikanterne i myldretidsperioderne forvente lidt længere rejsetid på strækningen.

Hele strækningen på den midlertidige motorvej er forsynet med variable hastighedstavler ligesom den er overvåget med kamera fra Vejdirektoratets TrafikInformationsCenter (TIC).

Tilbage om 13 måneder

Banedanmark forventer, at arbejdet med diagonaltunnelen strækker sig over 13 måneder. Og derefter vil trafikken blive lagt tilbage på den oprindelige Holbækmotorvej, når den er reetableret.

Vejdirektoratet og Banedanmark beklager på forhånd de gener, der måtte opstå for trafikanterne. Banedanmark bestræber sig på at gøre arbejdet færdigt så hurtigt som muligt.

Man kan læse mere om den ny højhastighedsbane mellem København og Ringsted på Banedanmarks hjemmeside. Ønsker man trafikinformation, kan det fidnes på Vejdirektoratets hjemmeside.