Michael blev valgt ind - men nu melder han sig ud

Trods genvalg bliver det ikke til en tredje periode for Michael Suhr. Helbredet tvinger ham til at opgive sit politiske virke, lyder forklaringen.

I otte år har han som ene mand repræsenteret Det Konservative Folkeparti i kommunalbestyrelsen i Holbæk. Nu trækker Michael Suhr (K) sig fra sin plads, trods Konservativ oprejsning til kommunalvalget.

- Jeg har kæmpet for at komme op i fuld gear, og det er næsten lykkedes mig, lyder det fra Michael Suhr.

- Men valgkampen var et større pres, end det var godt for mig og mit helbred, lyder det om begrundelsen for, at han nu vælger at trække sig fra det politiske arbejde i kommunalbestyrelsen på trods af genvalg.

quote Jeg står selvfølgelig til rådighed for Stampe Duus og Kurt Næsted i det omfang, jeg kan

Michael Suhr (K), afgående medlem af kommunalbestyrelsen, Holbæk

Sidste sommer var Michael Suhr igennem en større operation, hor han fik amputeret sit ben. Det betød, at han sidste vinter måtte holde et halvt års orlov.

- Jeg er en enten eller type, og kan jeg ikke være der 100 procent, så skal jeg ikke være der, siger han i dag.

Fra ét til to mandater

Beslutningen om at trække sig fra det politiske arbejde i byrådssalen sker fra dags dato, hvor Michael Suhr er sygemeldt de sidste måneder af denne valgperiode.

Hans aftager bliver Stampe Duus, der sammen med Kurt Næsted de næste fire år skal varetage de borgerlige interesser i kommunalbestyrelsen, der går fra ét mandat til to mandater efter tirsdagens kommunalvalg.

- Jeg er ærgerlig over det på vælgernes vegne, som har støttet mig, og jeg havde håbet, at jeg kunne holde til det, siger Michael Suhr.

I fremtiden vil han koncentrere sig om sin egen virksomhed og om sin familie.

- Jeg har siddet der selv som ene mand, så det har taget al min fritid, men det har været sjovt og spændende i de otte år.

- Nu glæder jeg mig til, at jeg kan se mere til min familie, sejle mig en tur og slå benene op.

Står til rådighed for partikollegaerne

Selvom Michael Suhr ikke længere vil deltage i udvalgs- og bestyrelsesmøder, så vil han fortsat være en del af det politiske arbejde i Det Konservative Folkeparti i Holbæk.

- Nu skal jeg lige slappe lidt af, men jeg står selvfølgelig til rådighed for Stampe Duus og Kurt Næsted i det omfang, jeg kan, siger han.

Ved dette års kommunalvalg fik Michael Suhr 580 personlige stemmer - dermed blev han politiker, der fik fjerde flest personlige stemmer til kommunalbestyrelsen i Holbæk.

Michael Suhr stillede op ved folketingsvalget i 2019, men han blev ikke valgt ind.

Video: Mads Gudiksen tog på køretur med Michael Suhr i forbindelse med folketingsvalget i 2019.  

I 2019 stillede Michael Suhr op til folketingsvalget. Vores reporter, Mads Gudiksen, tog i den forbindelse ham med ud på en køretur.