Mette har muskelsvind og kan ikke løfte sit nyfødte barn: Kan kun få hjælp hver tredje time

En nybagt mor fra Jyderup kan ikke løfte sit barn på grund af muskelsvind. Kommunen vil kun tilbyde hjælp hver tredje time, når faren ikke er hjemme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da Mette Klausen var 15 år, fik hun konstateret muskelsvind. Nu er hun 27 år, og blev mor til lille Ina i starten af marts.  

Hendes muskelsvind betyder, at hun ikke kan løfte sit eget barn, og hun må lade kæresten Michael Christiansen om alt det huslige i hjemmet i Jyderup. 

- Han laver sådan set alt, siger Mette Klausen.

quote Det eneste, vi har, der holder humøret op, er Ina, der er frisk og glad. For hun ved jo, ikke hvad der sker

 Mette Klausen, Jyderup 

Allerede da familien fandt ud af, at Mette var gravid, besluttede de sig for at kontakte Holbæk Kommune. De vidste, de ville få brug for hjælp, når Michael skulle vende tilbage til sit arbejde.

Han har indtil videre været nødsaget til at forlænge sin barsel med fem uger, indtil der var en holdbar løsning, men den er endnu ikke fundet.  

- Hverdagen er hård på grund af alle de her frustrationer over, at der ikke sker noget som helst. Det eneste, vi har, der holder humøret op, er Ina, der er frisk og glad. For hun ved jo, ikke hvad der sker, siger Mette Klausen til TV ØST.

Har brug for konstant hjælp

Holbæk Kommune har tilbudt den nybagte familie en hjemmehjælp, der kan besøge Mette og barnet hver tredje time, når Michael skal på arbejde.

- Det er ikke nok, for jeg kan jo ikke løfte på Ina, så hun skal ligge og kigge - eller ligge og græde -indtil der kan komme en og hjælpe. Og eftersom de ikke er i hjemmet, kan det tage sin tid, siger Mette Klausen.

quote Man kan ikke kun lade spædbørn få hjælp hver tredje time. Det kan man simpelthen ikke

Jes Rahbek, Direktør og cheflæge i RehabiliteringsCenter for Muskelsvind

Familien bliver bakket op af RehabiliteringsCenter for Muskelsvind, der har foretaget test af Mette Klausen for at overbevise kommunen om behovet for konstant hjælp.

- Man kan ikke kun lade spædbørn få hjælp hver tredje time. Det kan man simpelthen ikke. Hvis far skal være væk, I de timer han skal være væk, skal der være mulighed for en anden form for hjælp i den tid. Det er der ingen tvivl om, siger Jes Rahbek, Direktør og cheflæge i RehabiliteringsCenter for Muskelsvind.

Kommune indrømmer: Den er trukket lige lang tid nok  

Hos Holbæk Kommune erkender man, at sagen er trukket ud - men en løsning er ikke nødvendigvis lige om hjørnet.

- Nu er det jo ikke sådan, at man bare kan gå ned i kommunen og trække noget hjælp. Man ansøger, og så er der en proces for det. Nej, den her er trukket lige lang tid nok, og vi kunne måske og have koordineret bedre, men nu tager vi fat i familien og finder en løsning sammen med dem, siger Julie Becher, Koncernchef for Uddannelse til Alle Unge, Holbæk Kommune.

Kommunen har nu indkaldt familien til et møde om sagen i morgen, onsdag.