¨

Medarbejder suspenderet for overgreb på børn

Foto: TV ØST

En medarbejder ved børnehuset Eventyrlunden i Holbæk er blevet anmeldt til politiet for seksuelle krænkelser.

En medarbejder i et dagtilbud i en børneinstitution er blevet suspenderet, efter han i tirsdags blev meldt til politiet for overgreb på to børn.

Det oplyser Holbæk Kommune i en pressemeddelelse.

To børn angiveligt krænket

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er der tale om krænkelser af to børn.

- Vi vil nu gennemføre afhøringer af de to børn, oplyser Ove Pedersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Holbæk Kommune har rutinemæssigt suspenderet den pågældende medarbejder mens politiets efterforskning står på.

- Vi skal orientere kommunen, når der kommer en anmeldelse, så det kører helt efter bogen, siger Ove Pedersen, der ikke ønsker at oplyse hvem der står bag anmeldelsen om mulige overgreb.

Orienteringsmøde skal skabe tryghed

For at forebygge unødig bekymring og rygtedannelse holdt institutionen torsdag aften et orienteringsmøde for alle børnehusets forældre. De blev orienteret af Christian Simonsen, der er chef for dagtilbud og læring i Holbæk Kommune. Desuden gav en repræsentant for Midt- og Vestsjællands Politi en politimæssig orientering.

Holbæk Kommune har efter mødet etableret en hotline til kommunens psykologer, som forældrene kan kontakte, hvis de har yderligere spørgsmål i forhold til bekymringer vedrørende deres egne børn.

Frygtelige mistanker

- Denne form for mistanker om seksuelle krænkelser er altid meget ulykkelige for samtlige involverede: forældre, børn og medarbejdere, siger Christian Simonsen i en pressemeddelelse.

- Børnehuset Eventyrlunden har et godt omdømme i Holbæk og anses for at være en særdeles velfungerende børneinstitution. Politiet efterforsker sagen, og jeg kan derfor ikke oplyse mere på nuværende tidspunkt. Vi må afvente resultatet af efterforskningen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App