McDonald's-uro: Almindelige skoleelever står bag ballade

En fast kunde på McDonald's er godt træt af de unge ballademagere. Hun forstår ikke, hvorfor personalet ikke før har taget et alvorsord med børnene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kitta Pedersen fra Knabstrup ved Holbæk har altid været en glad gæst hos McDonald’s i Holbæk. Det er hun ikke længere.

- Der er simpelthen så meget uro. De unge kaster med sugerør og papir, og der bliver råbt og skreget. Da jeg var på McDonald’s sidste gang, sad der to tøser og bankede på ruderne. Det larmede meget, men der var ingen medarbejdere, der gjorde noget, siger hun om sine oplevelser på restauranten.

quote Det larmede meget, men der var ingen medarbejdere, der gjorde noget

Kitta Pedersen, gæst, McDonald's Holbæk 

Ifølge Kitta Pedersen begynder balladen allerede, inden man kommer ind i restauranten.

- Når man kommer hen til indgangen vil de dårligt nok flytte sig. De står næsten på nakken af hinanden, siger hun til TV ØST

Burde have gjort noget før

McDonald’s i Holbæk meldte i denne uge ud, at de ville smide alle unge i grupper over tre ud af familierestauranten, men det korrigerede de i går til, at det kun er ballademagere, der vil blive smidt ud.

Kitta Pedersen forstår ikke, hvorfor restauranten først griber ind nu.

- Jeg har flere gange sagt til de unge, om de ikke kunne tage hensyn. Der blev de pludselig meget små og stille. Jeg har aldrig oplevet, at personalet har sagt noget til de unge. Det burde de måske forsøge, inden de vælger at hænge sådan en seddel op, siger hun.

quote Jeg forstår godt, hvis det er svært at stille sig op som autoritet for sine jævnaldrende

Kitta Pedersen, gæst, McDonald's Holbæk 

Til gengæld forstår hun godt, hvorfor dele af personalet ikke har lyst til at gøre noget. 

- De ansatte på restauranten er ofte ungarbejdere på 15-16 år. Jeg forstår godt, hvis det er svært at stille sig op som autoritet for sine jævnaldrende, siger hun til TV ØST.

Helt almindelige skolebørn  

Kitta Pedersen mener, at debatten på de sociale medier er stukket helt af. Ifølge hende bliver der skrevet mange usande ting om, hvem der egentlig laver balladen.

- Mange skriver på de sociale medier, at det er udlændinge, der laver problemerne, men det er altså helt almindelige skolebørn. Det er ikke bander. Det er unge mennesker, der røvkeder sig, siger hun.

Kitta Pedersen vil egentlig bare have tingene, som de var førhen på restauranten i Holbæk.

- Det er synd for McDonald’s med den negative omtale, men det er altså et stort problem, siger hun.