Massiv kritik af tidligere opholdssted

En tidligere anbragt og en tidligere ansat fra bostedet Lille Stokkebjerg ved Jyderup står nu frem med en massiv kritik om vold og ulovlig magtanvendelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det tidligere bosted Lille Stokkebjerg ved Jyderup møder i onsdagens udgave af BT massiv kritik. Her står en tidligere anbragt pige og en tidligere ansat frem i avisen og fortæller om vold og ulovlig magtanvendelse.

Artiklen bliver bragt i forbindelse med historien om, at retssagen mod 12 ansatte fra Solhaven i Aalborg begynder i dag onsdag. De er tiltalt for vold og mishandling, og yderligere 2 sager er på vej.

LÆS OGSÅ: Kommune: Vi havde bosted i kikkerten

Slået og låst inde

Nadia Thye-Petersen er den pige, som står frem i avisen. Hun blev som 13-årig anbragt på Lille Stokkebjerg og fortæller om episoder, hvor hun blev flået rundt af en pædagog, låst inde, og hvordan hun begyndte at skære i sig selv og flere gange forsøgte at stikke af.

En tidligere ansat på bostedet - Peter Tomra - bakker hendes historie op i avisen og kalder det, der foregik på Lille Stokkebjerg splitterravende sindssygt. Han siger til avisen, at børnene blev smasket i jorden, slået eller fastholdt, hvis ikke de makkede ret.

Han blev selv fyret fra stedet efter 6 måneders ansættelse med begrundelsen, at han havde været illoyal. 

Brugte samme metoder

Lille Stokkebjerg bliver kædet sammen med Solhaven i Aalborg, fordi metoderne på det nordjyske sted var forbillede for bostedet i Jyderup, ligesom stedet var foregangsmodel for et andet bosted i Farsø ved navn Skjoldborghus.

Alle 3 steder er dog ifølge BT lukket nu. Lille Stokkebjerg lukkede per 31. december 2011.

LÆS OGSÅ: Kommune: Vi havde bosted i kikkerten