Masser af tøj, legetøj og skoletasker indsamlet til flygtninge i Holbæk

Når flygtningebørn begynder på Isefjordskolen i Holbæk, mangler de ofte skoletasker, penalhuse og regntøj. Derfor begyndte en lærer på skolen en indsamling, som nu er endt med en stor bazar fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når man begynder i en ny skole kræver det, at man har skoletaske, penalhus, regntøj og den slags i orden, så man kan deltage fuldt ud sammen med de andre elever.

Men når lærer, Ann-Cherie Thulstrup skriver nye flygtningebørn ind i Isefjordskolens modtageklasser, møder hun ofte forældre, der fortvivlet fortæller, at de ikke har alt det til deres børn.

- Jeg oplevede forældre med tårer i øjnene. Så fik jeg nok, fortæller hun.

Bazaren tog form

Derfor fik hun for et par måneder siden idéen til en indsamling til fordel for de mange flygtningebørn, der begynder på skolen.

- Jeg skrev til samtlige kolleger på skolen, til Sprogcentret og jeg holdt oplæg for de andre børn på skolen om, hvad det vil sige at være flygtning, siger Ann-Cherie Thulstrup.

En kollega startede en indsamling på facebook, borgerne på Orø gik sammen om at finde tøj og tasker frem fra gemmerne og mange andre - blandt andet elever og forældre - har bidraget.

Det har resulteret i bunkevis af tøj, skoletasker og legetøj, som nu vil blive lagt frem på en bazar på skolen fredag eftermiddag mellem kl. 14 og 17.

Tøjet er gratis

- Jeg håber på, at i hvert fald 25 flygtningefamilier vil komme og hente ting her i morgen, fortæller Ann-Cherie.

Hun understreger, at flygtningene selvfølgelig ikke skal betale noget for at hente sagerne.

Bazaren har grebet om sig, og der er både kommet tøj ind til mindre børn og helt op i voksenstørrelser.

Ann-Cherie Thulstrup glæder sig:

- Det er bare skønt at kunne være med til at give dem smil på læberne, siger hun.

Alt det indsamlede ligger lige nu i bunker i et klasseværelse, men vil blive spredt ud på borde, forud for at bazaren åbner i morgen.

Fakta: Flygtningebørn i Holbæk

Isefjordsskolen i Holbæk modtager alle flygtningebørn i kommunen og har lige nu syv modtageklasser.

De går der typisk halvanden til to år, inden de sluses ud i almindelige klasser rundt omkring i kommunen.

Fra 2008 til 2014 var der tre modtageklasse rpå skolen, men grundet dt stigende antal flygtninge er de rnu altså syv og én mere åbner snart.