¨

Mashos mor fortryder: Hun er ikke en nitte

Foto: TV ØST

Henriette Vedsegaard-Jensen kaldte i dokumentarfilmen ”Adoptionens Pris” sin adoptivdatter en nitte. Nu fortryder hun.

Efter et par dage i skjul oven på premieren på dokumentarfilmen ”Adoptionens Pris” bryder Gert og Henriette Vedsegaard-Jensen nu tavsheden. Det skete i et interview med Go’ Morgen Danmark i morges.


Forældreparret fra Holbæk er landets mest omdiskuterede, efter dokumentarfilmen om deres adopterede datter rullede over skærmen. Blandt andet har det skabt enorm vrede på sociale medier som Facebook, at Henriette Vedsegaard-Jensen i en af scenerne betegnede adoptivdatteren Masho som ”en nitte”. Nu fortryder hun.


- Det er den største gave i mit liv at blive mor, og jeg ønsker, jeg kunne skrue tiden tilbage, for hun er ikke en nitte. Hun er min datter. Jeg har elsket hende fra det øjeblik, jeg så hende, sagde Henriette Vedsegaard-Jensen grædende under interviewet.


Har manglet hjælp


Familien føler selv, at den har manglet hjælp under hele forløbet.


-  Jeg kan godt forstå, at folk synes jeg er slem efter at have set dokumentaren, men på det tidspunkt er jeg så fyldt af sorg, frustration og vrede. Vi har tryglet om hjælp i to et halvt år, men vi har ikke fået den," siger Henriette Vedsegaard-Jensen, der bliver suppleret af sin mand


- Vi har prøvet alt. Det, man ser på skærmen, er noget af det sidste, der sker. Når vi kigger tilbage, skulle vi have haft hjælp, og så havde hun måske stadig boet hjemme," siger han om Masho, der til sidst i dokumentaren bliver anbragt på børnehjem.


Fortryder ikke filmen


Begge adoptivforældre er sygemeldt og har måttet flytte i sommerhus, efter at man på nærmeste hold i filmen kunne følge, hvordan forholdet mellem parret og deres etiopiske adoptivdatter Masho forliste. Alligevel fortryder parret ikke at have medvirket.


- Nej, der var så vigtigt et budskab i det her. Jeg håber virkelig, at det kan være til gavn for fremtidig adoption i Danmark, siger Gert Vedsegaard til Go' Morgen Danmark.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App