Mand tiltalt for drabsforsøg - skød mand i hovedet, brystet, skulder og underarme med haglgevær

Det var forsætligt, at en 43-årig mand sidste år skød en anden mand flere gange i landsbyen Akselholm, mener anklageren. Retssagen begynder fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bevæbnet med et dobbeltløbet haglgevær forsøgte en 43-årig mand den 8. april sidste år om eftermiddagen at dræbe en 44-årig mand på et nedlagt landbrug på Slagelsevej i landsbyen Akselholm få kilometer fra Jyderup.

Det mener anklagemyndigheden, som vil have manden dømt for drabsforsøg i sagen, der begynder fredag ved retten i Holbæk. 

Ifølge anklageskriftet, som TV2 ØST er i besiddelse af, blev den forudrettede ramt på nær afstand i ansigtet, brystet, venstre skulder og i begge underarme og var i livsfare. Han blev efterfølgende fløjet til Rigshospitalet for at blive behandlet.

Anklager Kirsten W. Jensen vil ikke oplyse, hvilken straflænge hun går efter.

- Som udgangspunkt giver forsøg på manddrab mellem seks til otte års fængsel, hvor der så kan være forskellige skærpende eller formidlende omstændigheder, der bestemmer længden, siger hun. 

Udover forsøg på manddrab er den 43-årig mand også tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse, da han også havde en ladt jagtriffel. Her er straffen som minimum to års fængsel ifølge straffeloven. 

Grundlovsforhøret den 9. april foregik for lukkede døre. Derfor vil Kirsten W. Jensen ikke oplyse, hvilken relation der er mellem de to mænd. 

Stort politiopbud

Efter skyderiet rykkede politiet massivt ud til adressen og omringede ejendommen med betjente bevæbnet med maskinpistoler.

Derudover var der hundepatruljer og teknikere på stedet. Flere naboer blevet desuden beordret indenfor, mens politiet arbejdede. 

Der ventes dom i sagen i slutningen af januar eller i begyndelsen af februar.