Malerelev: Jeg har sendt 150 ansøgninger

Michelle Jørgensen fra Grevinge er en af regionens 1885 unge, der har svært ved at finde en læreplads. Hun har søgt 150 forskellige steder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er svært at finde en læreplads som erhvervsskoleelev i vores region. Det kan 23-årige Michelle Jørgensen fra Grevinge skrive under på. 

I de sidste tre år har hun søgt en elevplads hos 150 forskellige virksomheder, siden hun startede på sin drømmeuddannelse til maler på EUC Nordvestsjælland nord for Holbæk. 

Dermed er hun er en af de 1885 unge elever, som står uden en læreplads. Men hun vil meget hellere arbejde i en rigtig virksomhed. 

- Det ville være federe, for man lærer mere ude i den virkelige verden. Man kan slet ikke sammenligne det at være i skolepraktik med at have en læreplads, siger Michelle Jørgensen. 

I en ny undersøgelse, som Rambøll har lavet for Dansk Arbejdsgiverforening,  peger 55 procent af landets erhvervsskoleledere på, at elevernes manglende lærepladser skyldes to ting. For det første at de unge ikke sender nok ansøgninger, og for det andet at de ikke søger geografisk bredt nok. 

Men med tre års kamp og 150 ansøgninger bag sig, frustrerer disse begrundelser Michelle Jørgensen. 

- Jeg synes ikke, det er vores egen skyld. Jeg synes, vi gør hvad vi kan. Man kan jo ikke rejse over 100 kilometer væk for at tage på arbejde, siger Michelle Jørgensen. 

Lige for tiden er Michelle Jørgensen i skolepraktik, og hun har otte måneder tilbage af sin uddannelse. Men hun har ikke mistet håbet om at få en læreplads.