Major: Dræbte Sophia var aldrig bange

Hun udviste aldrig frygt, når hun skulle løse sine opgaver, fortælles det i mindeordet om den dræbte kvindelige Afghanistan-soldat, Sophia Bruun.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hun gik til opgaverne som udsendt soldat i Afghanistan med krum hals. Tirsdag den 1. juni 2010 klokken 12.07 blev den
sidste af slagsen afsluttet på tragisk vis for Sophia Bruun. Her åndede den 22-årige konstabel ud.

I et mindeord ser chefen for Charlie-kompagniet, major Ronni Holm Hansen, tilbage på den afdøde soldat.

- Hun udviste aldrig frygt ved at køre ud og løse de opgaver, hun som soldat havde sagt ja til, skriver han om Sophia Bruun, der blev den første danske kvinde, som mistede livet i kamp i Afghanistan.

Hun var en soldat, der vil blive husket for sit "engagement, fokus og professionalisme", fortæller Ronni Holm Hansen videre.

På det personlige plan bliver "Bellis" eller "Bruun", som hun også blev kaldt, beskrevet som "en dejlig frisk og udadvendt person, som mange nød bekendtskab ved, og som mange var ven med".

- Sophia var en kvinde med et godt humør og en stærk vilje. Mange inklusiv mig selv vil huske hende med et skævt smil på læben, et glimt i øjet og en kæk bemærkning. Kæk, men ikke flabet - en rigtig husar, fortsætter Ronni Holm Hansen i mindeordet.

Efter Afghanistan-missionen havde den unge konstabel allerede forberedt sin kommende rejseaktivitet.

- Sophia var en ung kvinde med mod og appetit på livet. Hun var nysgerrig af natur og ville nødig gå glip af noget nyt. Hun havde planlagt at rejse ud og opleve andre mere fredelige dele af verdenen, så snart hun kom tilbage fra Afghanistan, står der i mindeordet.

I alt har 32 danske soldater mistet livet i Afghanistan.

/ritzau/