¨

Mænd kendt skyldige i røverier begået med koben

To unge mænd er i Retten i Roskilde blevet kendt skyldige i flere røverier mod Dagli’ Brugsen i blandt andet Holbæk.

En 22-årig mand fra Roskilde blev i går idømt tre års fængsel for at have begået fire røverier mod Dagli’ Brugsen i blandt andet Roskilde, Lejre og Holbæk. Hans medgerningsmand på 22 år blev idømt to år og ni måneders fængsel for at have medvirket i tre af røverierne.

- Anklagemyndigheden og politiet er meget tilfredse med resultatet, udtaler anklagerfuldmægtig Koray Ufuktan Er.

Iført masker og bevæbnet med en hardball-pistol og et koben begik de to unge mænd i perioden mellem den 8. november 2015 og 2. december 2015 i alt fire røverier mod Dagli’ Brugsen. De to unge mænd blev ligeledes dømt for at have forsøgt at begå yderligere to røverier mod Dagli’ Brugsen, der mislykkedes på grund af politiets observationsposter.

- Politiet konstaterede hurtigt et mønster i røverierne, der alle var begået mod Dagli’ Brugsen omkring lukketid. Det medførte, at Midt- og Vestsjællands Politi den 7. December 2015 bl.a. tog observationspost ved Dagli’ Brugsen i Undløse, hvor de tiltalte blev anholdt på grund af deres mistænkelige adfærd, udtaler anklagerfuldmægtig Koray Ufuktan Er.

Sagen verserede i fire dage ved Retten i Roskilde, hvor adskillige familiemedlemmer og venner til vidnerne mødte op for at vise deres støtte.

- Der er tale om en alvorlig sag, der naturligvis har haft store konsekvenser for mange af de unge ansatte i Dagli’ Brugsen, der efterfølgende har haft svært ved at gå på arbejde, udtaler anklagerfuldmægtig Koray Ufuktan Er.

De to unge mænd, der har levet størstedelen af deres opvækst i Danmark, blev betinget udvist til henholdsvis Irak og Iran.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App