To mænd er tiltalt for at have forfalsket 329 fakturaer

En 36-årig mand fra Holbæk og en 29-årig mand fra Ballerup er tiltalt for at have forfalsket 329 fakturaer. De risikerer bøde på 11 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 36-årig mand fra Holbæk og en 29-årig mand fra Ballerup er tiltalt for at have forfalsket 329 fakturaer, når de mandag den 27. februar står tiltalt i en sag ved Retten i Holbæk.

Det skriver Sjællandske. 

Fakturaerne er angiveligt "totalforfalskede", og blev overdraget til Skat i marts 2014 som bevis for, at Holbæk-virksomheden skulle have benyttet fem selskaber som underleverandører. På den måde kunne der opnås et fradrag som en driftsudgift. Der er ikke anført noget beløb i tiltalen.

Men i andre punkter i anklageskriftet er der til gengæld anført store beløb. 

11 millioner i bøder 

Hele 11 millioner kroner i bøder, er der påstand om til de to mænd. Angiveligt for overtrædelser af skatte- og momslovgivningen samt straffeloven. Ifølge anklageskriftet var de to mænd indehavere og ansvarlige i en virksomhed med adresse i Holbæk.

Anklagemyndigheden vil kræve den 36-årige idømt en tillægsbøde på 5.750.000 kroner og den 29-årige en tillægsbøde på 5.625.000 kroner. 

Derudover kan både fængselsstraf og erstatning for det unddragne beløb blive en realitet.

Snydt det offentlige for 3,4 millioner 

Ifølge anklageskriftet er det offentlige blevet snydt for godt 3,4 millioner kroner i A-skat og arbejdsmarkedsbidrag i forbindelse med udbetalte lønninger på næsten 5,8 millioner kroner til ansatte.

Dernæst er de tiltalt for at have unddraget statskassen for knap 2,1 milioner kroner i moms ved at have afgivet urigtige oplysninger og fortiet oplysninger.

Den 36-årige mand fra Holbæk er også tiltalt for overtrædelse af skattekontrolloven ved ikke at have underrettet Skat om indtægter fra personlig virksomhed.

Derved blev det offentlige unddraget skat og arbejdsmarkedsbidrag på i alt 386.000 kroner.