¨

Tre mænd er anholdt efter angreb med håndgranater mod hus

00:39

Politiet ransagede torsdag eftermiddag et hus på Lyngårdsvej i Jyderup. Foto: Michael Johannessen

Tre mænd er varetægtsfængslede efter grundlovsforhør. De er sigtet for drabsforsøg mod 46-årig mand i landsbyen Mullerup.

Opdatering

Artiklen er opdateret med oplysningen om, at en tredje mand fredag formiddag også er blevet anholdt.

  • 09. okt 2020 kl. 17:09 Artiklen er opdateret med information om, at de tre mænd nu er varetægtsfængslede.

Tre mænd er blevet anholdt og sigtet for drabsforsøg mod en 46-årig mand, som lørdag morgen fik kastet to håndgrataner mod sig på sin bopæl i landsbyen Mullerup på Vestsjælland.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi. 

Der er tale om en 38-årig mand fra Jyderup og en 37-årig mand fra Jylland. De blev anholdt i løbet af torsdagen.

Og så er en 31-årig mand fra Jyderup blevet anholdt fredag formiddag. 

Alle tre blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Holbæk fredag eftermiddag, og her blev det besluttet, at de skulle varetægtsfængsles i fire uger. 

To er varetægtsfængslede for drabsforsøg med håndgranater, mens den tredje blev varetægtsfægslet for medvirken samt våbenbesidelse. Det skriver Midt- og Vestsjællands Anklagere på Twitter.

Artiklen fortsætter under tweetet.

Bil gemt i garage

Torsdag eftermiddag ransagede politiet den 38-åriges bopæl på Lyngårdsvej i Jyderup og fandt her en sølvgrå Peugeot 406, som politiet mener blev brugt som flugtbil efter lørdagens angreb. Bilen stod gemt i en garage.

Udover bilen fandt politiet også to skarpladte skydevåben med ammunition, som den 38-årige også er sigtet for.

- I denne spektakulære sag om drabsforsøg ved brug af håndgranater har politiet nu fået indkredset en persongruppe, som er interessant i denne sammenhæng. Yderligere anholdelser kan forventes ud fra den efterforskning, der allerede er baggrund for mistanken mod de nu allerede anholdte, siger vicepolitiinspektør og sagens efterforskningsleder Lars Krogsgaard i en pressemeddelelese. 

Intern rockerkonflikt? 

Offeret for granatangrebet er en 46-årig mand, som  lå og sov med sin kæreste, da håndgranaterne blev kastet mod hans bopæl. Han pådrog sig fysiske skader i form af splinter fra eksplosionen.  

Han sidder desuden selv varetægtsfængslet foreløbig frem til den 27. oktober for at være i besiddelse af et oversavet jagtgevær og en AK-47-riffel, som politiet fandt under en ransagning af huset efter granatangrebet.

Det er ikke første gang, at mandens liv er i fare. Den 30. september 2019 overfaldt to mænd ham i Gørlev  med en økse, der slog flere af hans tænder ud af munden og gav ham flere stiksår på kroppen. Ved overfaldet måtte han søge tilflugt på en Shell-tankstation. 

Politiet vurderede dengang, at der var tale om mænd, der i forvejen havde et vist indbyrdes kendskab til hinanden, og at der var tale om en intern konflikt i Bandidos. Den 46-årige mand har for nylig vidnet i øksesagen mod en rocker, som blev idømt 3,5 års fængsel.

Overfor TV2 ØST vil Lars Krogsgaard ikke oplyse, om de anholdte har tilknytning til Bandidos. 

- Det er en af vores stærke arbejdshypoteser, at lørdagens angreb har en relation til samme konflikt, siger han dog.

00:35

Landsbyen Mullerup var store dele af lørdagen afspærret, mens politiet søgter spor efter eksplosionen. Foto: René Lind

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App