¨

Mads Pedersen nomineret til stor pris

Mads Pedersen kommer fra Tølløse. Foto: SWpix - Dansk Cykel Union

Verdensmester Mads Pedersen og Jakob Fuglsang har chance for at vinde Velo d'Or-prisen som den første dansker.

To danske cykelryttere er i blandt de 12 nominerede, der er i spil til at få overrakt den prestigefyldte Velo d'Or-pris som årets bedste cykelrytter i 2019.

Mads Pedersen (Trek), der for otte dage siden blev den første danske verdensmester i herrernes VM-linjeløb, og Jakob Fuglsang (Astana) er således i det nominerede dusin.

Prisen, som det anerkendte franske Velo Magazine har uddelt siden 1992, er aldrig gået til en dansker. Bjarne Riis var tættest på i 1996, da han tidligere på året havde vundet Tour de France.

Sidste år var Michael Valgren nomineret, men her gik prisen til spanieren Alejandro Valverde, der kort forinden var blevet verdensmester.

Kæmper med store navne

Mens Mads Pedersen har gjort sig bemærket ved at vinde VM, har Fuglsang strålet med sejre i Liège-Bastogne-Liège, Criterium de Dauphine samt en etape i Vuelta a Espana samt en række flotte podiepladser.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mads Pedersen kommer fra Tølløse. Foto: SWpix - Dansk Cykel Union

De øvrige nominerede til prisen er Julian Alaphilippe, Egan Bernal, Richard Carapaz, Remco Evenepoel, Caleb Ewan, Philippe Gilbert, Mathieu van der Poel, Primož Rogli, Elia Viviani og den kvindelige Annemiek van Vleuten.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App