¨

Mads Pedersen kommer hjem i VM-trøje: - Det er jo sindssygt

Mads Pedersen ankom til Kastrup iført regnbuetrøjen som VM-vinder. Foto: TV2

Venner, familie og pressen var mødt talstærkt op i ankomsthallen for at hylde den danske verdensmester, som var overvældet over modtagelsen.

- Jeg har det dejligt. Træt, men det er dejligt at være hjemme.

Sådan lød det fra dagens mest omtalte cykelrytter, Mads Pedersen, da han trådte ind i ankomsthallen i Københavns Lufthavn.

Søndag blev Mads Pedersen sejrsherren, da han vandt VM-guld i herrernes linjeløb, som i øvrigt udløste tårer hos Rolf Sørensen og applaus fra Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S), Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) og Stén Knuth, Venstres idrætsordfører.

Det her med at komme hjem i den der trøje. Havde du turde håbe på det?

- Det tror jeg ikke, der var nogen af os, der havde. Vi stillede op med håb om, at vi kunne få en medalje med hjem. At vi så kommer hjem med VM-trøjen, der er jo sindssygt.

Båret frugt at træne i ”lortevejr”

Der var knald på, da der var godt 50 kilometer tilbage i VM, og regnvejret pressede i dén grad alle rytterne. Alle sad og led, og det gjorde ondt alle steder, da Mads Pedersen pludselig satte sit angreb ind.

Sådan en dag gør det ondt på alle, så det gælder om at være ham, der kan holde smerte ud længst

Mads Pedersen, dansk cykelrytter

- Jeg led mindst ligeså meget som de andre. Men sådan en dag gør det ondt på alle, og så det gælder om at være ham, der kan holde smerte ud længst, siger Mads Pedersen.

Mange andre cykelrytter er stukket af og har base i Italien eller Spanien. Du har base i Tølløse og omegn. Er det her, man udklækker de store cykelryttere?

- Alejandro Valverde har base i Spanien, og han har været verdensmester, og Peter Sagan er i Monaco. Så det er jo forskelligt. Men på en rute som i går har det åbenbart båret frugt at træne i lortevejr.

Artiklen fortsætter under billedet.

- På en rute som i går har det åbenbart båret frugt at træne i lortevejr, siger Mads Pedersen. Foto: TV2

Nu er du blevet verdensmester – skal du så selv til Monaco?

- Nej, jeg bliver herhjemme. Det er bare rart at være herhjemme. Jeg kan godt lide at være omkring mine venner og familie, og det bliver jeg ved med, siger Mads Pedersen.

260 km i regnvejr kan smadre de bedste sprintere

Dårlige vejrforhold gjorde, at rytterne skulle tilbagelægge 261 kilometer og ikke 280 kilometer som først planlagt, da vejene frem mod rundstrækningen omkring Harrogate var oversvømmet af flere dages regn.

Hvad tænkte du, da du sad forrest i spurten?

- Ikke særlig meget. Jeg begyndte bare at få krampe, da jeg rakte hænderne over hovedet. Så kunne jeg ikke træde mere, og så sagde kroppen fra. Der gik ikke særlig mange tanker igennem mit hoved. Det var bare rart, at det var slut, siger Mads Pedersen.

260 km. i regnvejr kan smadre de bedste sprintere, og det gjorde det i går

Mads Pedersen, dansk cykelrytter

- Den sidste omgang tænkte jeg bare, at nu skal jeg hjem, og så får jeg en medalje med hjem. Jeg ville være ovenud lykkelig for at få en sølv- eller en bronzemedalje med hjem, for jeg var sikker på, at Matteo Trentin (italiensk cykelrytter, red.) ville slå mig. Men igen, det viser bare, at 260 kilometer i regnvejr kan smadre de bedste sprintere, og det gjorde det i går. Heldigvis havde jeg mere overskud, end han havde.

Matteo Trentin endte med en sølvmedalje om halsen og blev efter løbet interviewet og spurgt ind til, hvad der skete.

- Der skete ingenting. Mads var bare bedre, sagde han til journalisten.

Ser frem til Paris-Roubaix

Mads Pedersens sejr i linjeløbet ved VM er udråbt til at være den største enkeltdags-præstation i dansk cykelsport nogensinde.

Er der andre løb, du hellere vil vinde?

- Jeg ville være en idiot, hvis jeg stod og sagde, at det her ikke er et af de løb, man ikke allerhelst vil vinde. Paris-Roubaix (et klassisk endags cykelløb, red.) er et af mine drømmeløb, og VM har også altid været et af mine drømmeløb, og nu står jeg med én af dem. Så må vi håbe, at jeg en dag kan få Roubaix med hjem også, siger Mads Pedersen.

- Det er et sindssygt hårdt løb, og man går lidt i ekstremerne i sådan et hårdt løb. Jeg glæder mig til at køre det næste år.

Artiklen fortsætter under billedet.

Venner, familie og pressen var mødt talstærkt op i ankomsthallen for at tage imod Mads Pedersen. Foto: TV2

Min familie står mig meget nær, og det vil den altid gøre. Jeg vil altid hjælpe dem i tykt og tyndt.

Mads Pedersen, dansk cykelrytter

Har startet en cykelbutik med sin far

Det forlyder, at Mads Pedersen som 14-årig har siddet på bagsædet af en bil med sin far og fortalt ham, at de en dag skulle lave noget sammen.

- Jeg sagde til min far, da jeg blev konfirmeret, at hvis jeg en dag tjener penge nok til, at han ikke skulle køre lastbil mere, ville jeg bruge nogle penge på, at han kunne lave præcis, hvad han vil. For et år siden var det en mulighed, og så startede vi en cykelbutik, og det går han og hygger sig med nu sammen med en af Danmarks bedste mekanikere, siger Mads Pedersen.

- Min familie står mig meget nær, og det vil den altid gøre. Jeg vil altid hjælpe dem i tykt og tyndt. Hvis jeg kan gøre livet bare lidt nemmere for dem, så vil jeg gøre det.

VIDEO: I 2013 vandt Mads Pedersen Paris-Roubaix for juniorer, og TV2 ØST besøgte ham i Tølløse. Nu drømmer han at vinde løbet som seniorrytter.

01:43 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App