Lokoførerelevs hjerte redder 11-årig

Den 28-årige familiefar og lokoførerelev Ronnie Zakrisens hjerte er blevet doneret til en svensk dreng, som dermed kan leve videre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For kun tre dage siden mistede lokoførerelev Ronnie Zakrisen livet i togulykken ved Tølløse.
Men allerede nu lever hans hjerte videre. Et døgn efter ulykken blev hjertet sendt fra sygehuset i Holbæk til Sverige, hvor det nu har reddet en 11-årig dreng. Det er noget, der har gjort et stort indtryk rundt omkring.

- Jeg synes, det er utroligt flot. Hatten af for det, lød det blandt andet fra Christoffer Van der Ploeg fra Holbæk i dag. Han har selv valgt at tage belutningen om at blive organdonor.

Og netop det, at der igen kommer opmærksomhed på organdonation er det, der får folk til at tage stilling. Det fortæller transplantationskoordinator på Rigshospitalet Inger Palfelt:

- Det er kampagner og hændelser, der blandt andet gør, at folk kan se, at det nytter, fortæller hun.

Faktisk kan én persons krop give organer til helt op til syv personer. I Region Sjælland er 88.000 tilmeldt organdonorregistret. I år har der dog kun været cirka halvt så mange tilmeldinger, som der var sidste år.

- Der er stadigvæk patienter, der dør fordi, de ikke får et organ, fortæller Inger Palfelt.

Faktisk var Ronnie Zakrisen ikke medlem af donorregistret. Hans far fortæller dog til TV2 Øst, at han tidligere havde haft talt med sin søn om organdonation og derfor vidste, at han var positivt stemt overfor det. Derfor kunne familien træffe beslutningen. Og det er en vigtig snak at få taget med familien:

- Hellere tage diskussionen, før familien står i den ulykkelige situation uden at vide, hvad de skal gøre. Det er ubeskriveligt vigtigt at få snakket om det, lyder det fra Inger Palfelt.

Du kan læse mere om organdonation og tilmelde dig registeret her: https://www.sundhed.dk/Profil.aspx?id=10899.1


Nyhedsoverblik