Lokofører lagt i koma efter togulykke

Alle tilskadekomne på nær de to lokoførere har nu forladt sygehuset efter en ulykke i Soderup ved Tølløse lørdag morgen, hvor en person blev dræbt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet kan stadig ikke bekræfte, om den dræbte er identisk med føreren af lastbilen, der blev påkørt af et IC3-tog på vej fra Kalundborg til København.

Den ene lokofører, som var under uddannelse, er lagt i kunstigt koma på Holbæk Sygehus.

- Men det forlyder, at hans tilstand er stabil, siger kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den anden lokofører, som var instruktør, er overført til sygehuset i Glostrup med et brud på rygsøjlen.

Politiet håber at identificere dødsofferet i løbet af lørdagen.

Ulykkesstedet på Bukkerupvej i landsbyen Soderup er spærret for trafik, fordi lyssignaler og bomme blev ødelagt i ulykken, hvor lastbilen brød i brand, og toget blev afsporet.

Nu arbejder Banedanmarks havarikommission og politiets efterforskere på ulykkesstedet i et forsøg på at klarlægge årsagen. Der var meget tåget i området, da ulykken skete kl.
06.57.

Det står nu ifølge Midt- og Vestsjællands Politi fast, at der var i alt 25 personer i toget: De to lokoførere, en togbetjent, en togfører og 21 passagerer.

I alt syv kom til skade i ulykken.

Midt- og Vestsjællands Politi roser borgerne for at efterkomme politiets opfordring om at holde sig væk fra ulykkesstedet.

/ritzau/