Lokkede unge piger til at tage tøjet af (Video)

En 30 årig mand er blevet idømt et års fængsel ved retten i Holbæk. Manden udgav sig for at være kvindelig fotograf på internettet, og lokkede masser af ganske unge piger til at tage tøjet af foran computeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nogle gange er den person, du chatter med ikke den, du tror. Det måtte den dengang 14-årige Lotte Petersen fra Mørkøv sande, da hun troede at hun chattede med en kvindelig fotograf på chatsiden Arto.dk.
Fotografen var i virkeligheden en 28-årig mand, der gerne ville se på nøgne småpiger på nettet.

- "Hun" kontaktede mig og spurgte, om jeg ikke havde lyst til at blive model. Først sagde jeg nej tak, men tænkte nu alligevel at der ikke kunne ske noget ved at høre mere om det, siger den i dag 16-årigepige til TV2 Øst.

Se hele indslaget med interviewet fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090324_lokket2.flv]

Først lokkede fotografen Lotte Petersen over på en mere privat side. Derefter ville hun have at den unge pige skulle posere for hende på webkameraet - først påklædt, derefter i undertøj.

- Jamen jeg tænkte egentlig at det var naturligt nok, at hun gerne ville se, hvordan min krop så ud. Så ville hun havde at jeg skulle tage bh'en af og derefter trusserne, og så tænkte jeg at det var underligt men måske var det det, der skulle til, siger Lotte Petersen.

Lotte Petersens mor, Viv Jensen, havde ellers forsøgt at advare sin datter imod internettets farer. - Jeg havde hørt at Arto var et farligt sted, så det snakkede vi meget om, at man skulle passe på hvem man snakkede med, siger Viv Jensen.

For psykolog John Halse er det dog ikke svært at sætte sig ind i, hvorfor de unge piger alligevel lader sig lokke, især i en tid, hvor meget handler om at blive set. Fascinationen af at blive kendt og berømt, og fascinationen af det grænseoverskridende, det frække og det forbudte, går ind og overtrumfer det som far og mor siger, siger han. I dag er det så vigtigt for de unge at blive set, se bare på alle de tv-programmer som Paradise Hotel og X-Factor. Det hele handler om at blive kendt, og derfor er der mange unge piger, der får julelys i øjnene, hvis man fortæller dem, at de kan blive model, siger John Halse til TV2 Øst.

Men fotografen stoppede ikke ved at bede om nøgenbilleder. Han ville også have Lotte Petersen til at lege med sig selv foran kameraet, og her sagde den unge pige stop.

- Jamen det vidste jeg bare, at det var i hvert fald ikke nødvendigt for at blive model, så det ville jeg ikke, siger hun. Herefter begyndte fotografen at true Lotte Petersen med at lægge de nøgenbilleder,
han allerede havde taget af hende, ud på internettet, hvis ikke hun samarbejdede og ville lege med sig selv. Lotte Petersen gik nu i panik og ringede grædende til sin mor.

- Jeg kunne slet ikke forstå, hvad hun sagde, da hun ringede, jeg kunne blot forstå at det var alvorligt, og skyndte mig hjem. Vi talte om hvad der var sket. Lotte troede virkelig på, at det var hende egen skyld, og følte sig meget krænket. Men det er ikke en pige på 14 års skyld, når sådan noget sker, der er kun en, der har skylden, og det er den mand, der lokker pigerne, siger Viv Jensen, der i dag er lykkelig over, at hendes datter turde at vise hende den tillid at ringe til hende, da det brændte på, i stedet for at gøre som manden sagde.

Viv Jensen meldte manden til politiet, og pludselig viste det sig, at Lotte Petersen ikke var ene om oplevelsen med den "kvindelige fotograf". - Tværtimod, er Lotte er sluppet billigt, der er piger, der er blevet tvunget til at lege med dildo, andre, der har truet med at begå selvmord og en pige stoppede han først med at presse da hun tog en kniv foran kameraet og truede med at skære i sig selv, siger Viv Jensen.

For 4 dage siden blev manden ved byretten i Holbæk idømt 1 års fængsel for trusler og blufærdighedskrænkelse af 29 mindreårige piger. Dertil skal han betale 10.000 kroner i erstatning til 5 af pigerne. De andre krænkede piger kan stadig nå at rejse et erstatningskrav mod ham. Manden forklarede selv i retten, at det var et skrantende parforhold, der havde fået ham til at søge kontakt til pigerne på nettet.