¨

Lokale vil have gang i Mørkøv

Foto: TV ØST

Tre mænd fra Mørkøv vil have gang i landsbyen. Derfor har de købt huse, butikslokaler og det lokale hotel, hvor de afholder koncerter for at skabe mere liv.

To brødre og deres fælles ven med rødder i Mørkøv vil have gang i landsbyen, der ligger øst for Jyderup. De har både købt huse, istandsat butikslokaler og det lokale hotel, hvor de afholder koncerter for få skabt mere liv.

Det startede i 1999, da brødrene Søren og Ole Petersen købte byens købmandsgård sammen med deres nevø og søster.

I dag udlejer de lokaler til et hundecenter, hvor hunde kan få genoptræning. Samtidig har en kombineret massageklinik og frisør, samt en spillehal også fået en plads i den gamle købmandsgård, der stammer fra starten af 1900-tallet.

- Vi er tre gamle Mørkøv-borgere, som var trætte af at se al den der butiksdød i byen, og at der ikke sker noget. Så vi vil prøve at holde liv i de gamle huse og bygninger, siger Søren Petersen. 

Siden har de to brødre købt et par byhuse, bygget 10 rækkehuse på egen hånd og sat lejligheder i stand med god hjælp fra Ole Petersens erfaring som uddannet murer. I dag har de over 30 lejemål i alt fordelt på private boliger og tre butikker.

- Vi er børneopdraget og opvokset her i byen, så det betyder meget for os, at der er liv her, så vi kan bevare de små bysamfund, siger Ole Petersen. 

I 2007 købte brødrene byens gamle kro og hotel, som deres tredje ven Frank Daugaard senere har købt sig ind i sammen med købmandsgården. 

Det gamle Mørkøv Hotel og Kro bruges både til familiefester, begravelseskaffe og møder. Desuden afholder mændene koncerter i den gamle teatersal. 

- Vi kører nogle arrangementer ind i mellem. Vi har blandt andet her i foråret haft Delta Blues Band og Pretty Maids til at spille med stor succes, fortæller Søren Petersen. 

Stedet har præcist ligget der 140 år i år. Derfor fejrer folkene hotellets 140 års fødseldag den 15. august. Det sker med underholdning og fest og alle byens borgere er invitereret med til en gratis middag.

02:39 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App