¨

Lokal virksomhed vinder pris: Sikrer Mellemøsten fetaost

Foto: TV ØST

Lokal virksomhed i Vipperød har stor succes med at skrive fetaosten i Mellemøsten. Så god, at de i dag fik en fornem pris fra

Primodan A/S har mandag fået overrakt Dansk Industri Vestsjællands Initiativpris ved et arrangement på den lokale virksomheds adresse i Vipperød.

Den nichebaserede virksomhed producerer mange af de mejerimaskiner og anlæg, der skal bruges til at lave fetaost, og ifølge Dansk Industri kan virksomheden fra Vipperød tage en stor del af æren for, at fetaost er blevet så populær en spise i Mellemøsten.

 - Primodan A/S skaber gode resultater ved at tilpasse produktionen og fokusere på spidskompetencer. Virksomheden har med sit stærke fokus på Mellemøsten fat i et marked, hvor kvalitet og fødevaresikkerhed er et stigende ønske. Det kræver de rigtige produktionsanlæg til de mellemøstlige mejerier, og det kan Primodan A/S levere, siger formanden for DI Vestsjælland, Hans Hellstrøm Henningsen.

Ifølge en pressemeddelelse er fetaosten blevet ganske populært i Mellemøsten og Primodan A/S er med til at sikre produktionen.

- Eksportvirksomhederne er utroligt vigtige for Vestsjælland. Virksomheder baseret på eksport skal hver dag klare sig i en benhård international konkurrence, hvilket tvinger dem til at arbejde effektivt og hele tiden udvikle deres produkter og organisation for at overleve. Det er derfor godt at kunne fremhæve en virksomhed, der netop gør det og har tro på fremtiden, sige Hans Hellstrøm Henningsen.

Konkurs efter Muhammedkrise
Virksomheden oplevede store udfordringer og tab efter Muhammedkrisen i 2005, og flere dårlige år betød, at virksomheden gik konkurs og måtte genskabes i 2010 med nye ejere og frisk kapital. 

Initiativprisen fra DI Vestsjælland betyder, at Primodan A/S er en af 19 kandidater til DI’s nationale Initiativpris, der uddeles på en konference for mindre og mellemstore virksomheder i januar 2015.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App