Lokal sparekasse sløjfer negative renter for private kunders indlån

Kunder med mere end 100.000 kroner på bankbogen i Sparekassen Sjælland-Fyn har indtil nu betalt negative renter. 1. september slipper de.

Imens en lang række banker allerede fredag valgte at sende renten i vejret på kundernes konti, så har Sparekassen Sjælland-Fyn ladet vente på sig.

Men nu har kunderne fået besked. Og det er – vil de fleste nok mene – ikke den værste besked af slagsen.

For imens andre banker her i sendeområdet stadig holder ved de negative renter – eller kun sløjfer dem for udvalgte kunder – så er Sparekassen Sjælland-Fyn gået skridtet videre.

Her slipper alle privatkunder med en Nemkonto for negative renter på indlån over 100.000 kroner fra 1. september. En Nemkonto er en almindelig bankkonto og den konto, som det offentlige bruger til at udbetale penge.

Ikke mulighed for interview

Hidtil har de første 100.000 kroner på bankbogen hos Sparekassen Sjælland-Fyn været fritaget for negative renter, men beløb derudover er blevet trukket 0,7 procent i rente, svarende til 7 kroner for hver 1.000 kroner om året.

Privatkunder uden en NemKonto vil fortsat skulle betale negative renter, dog mindre end hidtil, idet renten her hæves med 0,5 procent fra minus 0,95 til minus 0,45.

Erhvervskunder skal fremover betale minus 0,35 mod tidligere 0,85. Også her træder ændringerne i kraft 1. september.

Det har ikke været muligt for TV2 ØST at få et interview med direktør for Sparekassen Sjælland-Fyn, Lars Petersson, om rentestigningen.

Flere banker går i nul

Rentestigningerne sker efter, at først Den Europæiske Centralbank og dernæst Nationalbanken i sidste uge meddelte, at renten sættes op med 0,5 procent til minus 0,1.

Fredag kunne Møns Bank fortælle, at banken fra midten af august fjerner negative renter for de kunder, der også er aktionærer i banken.

Øvrige kunder vil her fortsat skulle betale en negativ rente på 0,2 procent for beløb over 100.000 kroner i banken.

Læs også
10.000 kunder i lokal bank slipper nu for negative renter
Læs også
10.000 kunder i lokal bank slipper nu for negative renter

I Lollands Bank vil kunderne fortsat skulle betale negativ rente. Lollands Bank oplyser i en meddelelse den 22. juli 2022, at banken per 1. september 2022 hæver renten.

Det betyder, at indlånsrenten hæves fra minus 0,7 procent til 0,2 procent.

Bankens pluskunder har i forvejen haft nul procent i rente på indestående op til 100.000 kroner, hvor renten for indestående derudover nu ændres fra minus 0,7 til minus 0,2.

Blandt de store banker er det Nykredit og Arbejdernes Landsbank, som dropper den negative rente for private kunder, hvor banker som Nordea, Danske Bank og Sydbank hæver renten til minus 0,2 for privatkunders indestående over 100.000 kroner.