Lokal medicinal-virksomhed fik stærkt resultat

Medicinalvirksomheden Pharmacosmos, der har specialiseret sig i behandling af kronisk blodmangel, har fordoblet sit overskud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Medicinalvirksomheden Pharmacosmos A/S med hovedsæde i Holbæk har i det seneste regnskabsår mere end fordoblet sit overskud. 115,4 millioner kroner efter skat står der på bundlinjen for 2012/13, mens det året før blev til et overskud på 53 millioner.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Pharmacosmos skriver i en meddelelse i forbindelse med bestyrelsens og generalforsamlingens godkendelse af årsrapporten 2012/13, at "omsætning, indtjening og resultat udviklede sig bedre end forventet, og bestyrelsen anser resultatet for værende tilfredsstillende."

Tjente meget bedre end forudset

Pharmacosmos havde ellers ikke på forhånd forventet et større overskud end sidste års 53 millioner kroner, men enkeltstående salg af virksomhedens varer, der tæller jernpræparater til mennesker og dyr, har haft en væsentligt indflydelse på det positive resultat.

Bruttoresultatet (nettoomsætning fratrukket produktionsomkostninger) blev 258 millioner kroner mod 169,8 millioner kroner året før. Resultatet af den primære drift steg fra knapt 82 millioner kroner til 171,9 millioner kroner i 2012/13.

Pharmacosmos' egenkapital er vokset fra 390,5 millioner kroner til 435,3 millioner kroner.