¨

Lokal landsholdshelt måtte forlade finale med en skade

03:58

De danske fodboldkvinder skrev historie i hollandske Enscheden, hvor de vandt EM-sølv.

Simone Boye Sørensen udgik med en skade under gårsdagens EM-finale og kunne fra sidelinjen se hollænderne løbe med sejren.

Forventningens glæde blev afløst af skuffede blikke, da det danske kvindelandshold i fodbold i går spillede EM-finale mod værtsnationen Holland.

Kvinderne tabte nemlig 4-2 efter en spændende kamp, der bølgede frem og tilbage.

Og ikke nok med nederlaget, så blev finalen dobbeltærgerlig for den lokale Simone Boye Sørensen, som til daglig spiller for Jernløse IF sydvest for Holbæk. Tyve minutter inde i anden halvleg måtte hun nemlig udgå med en skade.

Bliver hyldet for historisk sølv

Det er endnu uvist, hvor slem hendes skade er, men uanset hvad havde hun i hvert fald et stort netværk at støtte sig op ad efter nederlaget. Hele hendes familie var nemlig kørt den lange vej fra Holbæk til den hollandske by Enschede.

- Det er stort at være her.  Vi har kørt meget rundt med hende på Sjælland, men at være hernede… Det er jo stort, lød det fra Simones far, Leif Sørensen fra Regstrup, kort før kampstart. 

Læs også Seje kvinder udløser lokal fodboldfeber

Og selvom det altså kun blev til en sølvmedalje, så har kvindelandsholdet alligevel god grund til at være stolte. Det er nemlig første gang nogensinde, at kvindelandsholdet vinder sølv til EM – og i kvartfinalen sendte de endda de suveræne tyskere ud. Tyskerne, som ellers har vundet EM seks gange i træk siden 1995.

Derfor bliver kvinderne også ganske fortjent hyldet i dag. Først i deres hjemmebaneby Viborg og senere i dag på Rådhuspladsen i København.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App