Lokal kro i international madkonkurrence

Elmely Kro skal repræsentere Danmark og lokale madretter til konkurrence i Tyskland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Elmely Kro, der ligger ved Holbæk har mandag morgen forladt lokalområdet for at tage til Travemünde i Tyskland for at repræsentere Danmark ved de nordtyske regionsmesterskaber i konkurrencen Local Cooking.

Og som navnet antyder, er det lokale råvarer og madlavning, som er i højsædet til konkurrencen.

For det var Elmely Kro, som lavede den bedste lokale ret, da de deltog i den lokale udgave af Local Cooking-konkurrencen. Her skulle ambitiøse kokke fra Sjælland, Møn og Lolland-Falster trylle lokale råvarer om til en ret, som turisterne ville rejse efter til sommer og Elmely Kro vandt med retten ”kærlighed og kanter,” som blandt andet bestod af kylling, kartofler og jordskokker.

Og det er præcis den gode mad, som skal lokke turisterne til regionen.

-          Ifølge den seneste økonomiske analyse bruger turister i Region Sjælland 900 mio. kr. om året på restaurantbesøg, og madbudgettet er den udgiftspost, som færrest er parate til at spare på under en ferie. Gode madoplevelser er nemlig afgørende for en god ferie, fortæller Karin Melbye Holm, der er direktør i Østdansk Turisme i en pressemeddelelse.

Til konkurrencen i Tyskland stiller Elmely Kro op med deres vinderret. 


Nyhedsoverblik