Lokal butik designer sko for verdenskendt firma

Kaiser Sport og Ortopædi i Holbæk har hjulpet Puma med at udvikle en ny sko, efter direktøren fortalte sin ærlige mening om firmaets løbesko.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når man udefra kigger på butikken Kaiser Sport og Ortopædi i Holbæk, er der ikke meget, som tyder på, at her er tale om en forretning, der påvirker globale trends.

Men den viden, som fysioterapeuterne i forretningen har indsamlet gennem årene, har fået en af markedets store spillere til at bede om hjælp til at udvikle en ny sko.

Møde om butiksdød i Ringsted
Læs også
Stormøde: - Butikkerne dør, hvis vi ikke gør noget nu
Møde om butiksdød i Ringsted
Læs også
Stormøde: - Butikkerne dør, hvis vi ikke gør noget nu

- Den har vi været med til at udvikle i samarbejde med Puma. Verdens tredje største sportsbrand, fortæller Jan Steinicke, der er direktør hos Kaiser Sport og Ortopædi.

Et ærligt svar

Årsagen til, at samarbejdet blev sat i værk, var, at Jan Steinicke under et møde i USA for internationale forhandlere blev spurgt til, hvad han syntes om Pumas løbesko. Til det spørgsmål svarede han fuldstændig ærligt.

- Jeg synes jo, at en virksomhed i den størrelse skal lave verdens bedste løbesko, og det synes jeg ikke, de gjorde. Det fortalte jeg dem, at det skulle de da gøre.

Den nye løbesko kan købes i butikkerne i løbet af marts.
Den nye løbesko kan købes i butikkerne i løbet af marts. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Kaiser Sport og Ortopædi slår sig op på at sælge sko og give en høj faglig vejledning. En vejledning, som selveste Puma, også gerne ville lytte til.

- Det, der overrasker os, det er, at vi ved tilsyneladende noget, som de har brug for, at vi fortæller dem. Vi arbejder jo med den almindelige dansker, altså med motionisten, så vi ved ekstremt meget om, hvorfor det for eksempel er vigtigt med en fast hælkappe. Alle sådan nogle, i vores verden, nørdede ting.

Passede langt fra til alle

I forretningen kan kunder både få behandling af en fysioterapeut og købe sig et par passende sko. Jan Steinicke, der står i spidsen for det hele, syntes, at Puma og andre skoproducenter producerede sko, der ikke passede til folk, som de er flest.

Navnet på Jan Steinickes forretning, Kaiser Sport og Ortopædi, kommer til at stå på sålen i den nye sko.
Navnet på Jan Steinickes forretning, Kaiser Sport og Ortopædi, kommer til at stå på sålen i den nye sko. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

- De retter meget stor fokus på det her med, at man skal løbe hurtigt og se sig selv som en eller anden eliteløber i carbonsko med de nyeste farver. Det drømmer vi alle sammen måske om, men sandheden er jo, at mange af os bare løber for at holde os nogenlunde sunde, forklarer direktøren.

Den nye løbesko kan købes i butikkerne i løbet af marts måned.