Livstid for drab på familie

Den mand, der sidste år dræbte sin kone og to døtre, den ene på Skovvejen ved Holbæk, har fået en dom på livstid i landsretten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 7. maj sidste år dræbte den 50-årige mand sin kone og ene datter i deres hjem i Greve.

Den yngste datter hentede han derefter i skole, hvorefter han også forsøgte at slå hende ihjel ved at køre deres bil ind i en parkeret lastbil på Skovvejen ved Holbæk. Men da de begge overlevede ulykken, skar han i stedet halsen over på hende med en hobbykniv.

For de tre drab gav byretten faren livstid. Den dom ankede han til landsretten, som så i dag valgte at stadsfæste  afgørelsen. Det skriver tv2.dk

Familietragedien i Greve

* Den 7. maj 2010 dræber Steen Lassen fra Greve sin hustru og parrets døtre på 12 og 18 år.

* Dagen begynder med, at han kører den yngste datter i skole. Da han vender tilbage til familiens hjem, tager han en lægte med ind. Han slår sin hustru i hovedet, mens hun sover.

* Efter at have dræbt konen er turen kommet til den ældste datter. Mens konen ikke havde værget for sig, så var der afværgelæsioner på datterens hænder. Hun har altså været vågen og har kæmpet imod.

* Efter de to drab gør Steen Lassen rent i huset. Han skriver også et afskedsbrev på sin computer. Her forklarer han, at han vil skåne sin familie for en ydmygelse. Han henviser formentlig til, at familiens økonomi hænger i laser.

* Derefter henter han den yngste datter i skolen. De kører tilbage til hjemmet, hvor hun stiller sin skoletaske intetanende om, at hendes mor og storesøster ligger døde i hjemmet.

* Far og datter kører en lang tur med datteren. Han leder efter noget at køre ind i for at sende dem begge i døden. Han overvejer at ramme en modkørende, men besinder sig, da han ikke vil være skyld i en udenforståendes tilskadekomst eller død.

* Steen Lassen får øje på en lastbil i modsatte vejbane. Han vender rundt og torpederer bilen, men både han og datteren overlever.

* Steen Lassen angriber den 12-årige datter med en hobbykniv. Hun dør af blodmangel som følge af stik og snitsår. Under angrebet knækker knivbladet to gange.

* Efterfølgende forsøger Steen Lassen at tage sit eget liv med kniven. Men da den er i stykker, mislykkedes det.

* I december 2010 idømmes han fængsel på livstid ved Retten i Roskilde, hvor han aflægger fuld tilståelse. 3. maj 2011 stadfæstes dommen i Østre Landsret.

/ritzau/