Liverpool-trænere hentet ind til lokal fodboldskole

Unge fodboldtalenter i Mørkøv får i de her dage et indspark helt fra England. De sædvanlige trænere er nemlig skiftet ud med talenttrænere fra Liverpool FC.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De engelske gloser er de seneste dage blevet pudset af hos børnene i fodboldklubben Mørkøv IF. Klubben har nemlig besøg helt fra England.

Men det er altså ikke sprogkundskaberne, gæsterne er kommet for at pudse. Det er fodboldstøvlerne.

quote Man kan jo allerede se nu, at det, man laver, bærer frugt

Annabella Jørgensen, Mørkøv

Det er to talenttrænere fra Premier League-klubben Liverpool FC, der i forbindelse med Mørkøvklubbens fodboldskole er blevet hentet ind for at give de lokale børn en smagsprøve på, hvordan træningen foregår på Liverpools eget fodboldakademi. 

44 børn i alderen 9 til 14 år deltager i fodboldskolen, og de unge fodboldtalenter er begejstrede for de engelske gæster. Selvom det også godt kan være lidt overvældende.

- Jeg synes måske, det er sådan lidt, når de står og kigger på en, så vil man gerne lige vise, at man er rigtig god, ikke. Men det er jo megafedt at vide, at der er nogen, der har styr på det, der kan træne en. Altså jeg ved godt, at trænerne ude i klubberne også kan finde ud af det. Men man bliver bare sådan starstruck, siger Annabella Jørgensen.

- Jeg kan stadig ikke forstå det. De er jo så professionelle og virkelig gode, siger Angelica Kunst.

Annabella Jørgensen er et af de 44 fodboldglade børn, der deltager i træningslejren.
Annabella Jørgensen er et af de 44 fodboldglade børn, der deltager i træningslejren. Foto: Mikkel Rasmussen - TV2 ØST

Johnny Vind har været med til at stable arrangementet på benene. Han synes, det er spændende at møde nogle af akademitrænerne og høre dem fortælle om det. 

Men det er særligt børnenes reaktion på den anderledes fodboldskole, der har drevet ham.

- Det er fantastisk. Det kan godt være, der er et stort stykke arbejde i at planlægge det, men når du ser glæden hos børnene, der render rundt og spiller her. Det er jo det, der er det fede, og det er derfor, man gider lave sådan nogle ting, fortæller Johnny Vind.

En heldig udvalgt

Trænerne har taget en masse gode øvelser med sig over Nordsøen, og hver dag på træningslejren har haft et bestemt tema med inspiration fra nogle af idolerne.

- Den første dag lavede vi afleveringer. Vores rollemodel var Trent Alexander-Arnold. Anden dag var det Bobby Firmino og emnet vendinger, og den sidste dag er det Mo Salah, hvor emnet er afslutninger, siger cheftræner på Liverpool-fodboldskolen, James Lyall.

Og det er ikke bare leg. Selvom børnene er unge, bliver der arbejdet benhårdt til træningerne.

Men det er også det, der skal til for at rykke sig, og selvom der kun er gået få dage, så kan Annabella Jørgensen allerede se en forskel i sit spil.

- Det er megafedt. Man kan godt mærke, det er hårdt og sådan, men man kan jo allerede se nu, at det, man laver, bærer frugt. Det er jo rart, når man kæmper hårdt for det, siger hun. 

James Lyall er også positivt overrasket over deltagernes indsats til træningerne. Han fortæller, at han er imponeret over børnenes energi og attitude.

Det er James Lyall og hans medtræner Ben, der har nogle af Liverpoolakademiet med til børnene.
Det er James Lyall og hans medtræner Ben, der har nogle af Liverpoolakademiet med til børnene. Foto: Mikkel Rasmussen - TV2 ØST

Den gode indstilling bliver belønnet. Når skolen slutter mandag, bliver det nemlig med en overraskelse til en heldig deltager. Som afslutning bliver en enkelt deltager udvalgt til at deltage på en af Liverpool FCs fodboldskoler i England.

Det er kun en, der bliver særligt udvalgt. Men James Lyall håber, at alle får noget ud af dagenes skole i Mørkøv og endda får lyst til mere.

- Hvis de kan sætte mål for dem selv efter fodboldskolen, at jeg vil være her næste år, eller jeg vil være holdets anfører eller lignende, og vi kan inspirere dem til at fortsætte med at spille fodbold og lægge hjerte og sjæl 100 procent i det. Så synes jeg, vi har gjort vores job, siger han.