Liv deler blomsterbilleder med succes - inspirerer andre til bæredygtig trend

Blomsterentusiaster fra hele landet har ladet sig inspirere af Liv Nørgaard Meinerts idé og delt over 1000 billeder af buketter fra haven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Franske anemoner, ranunkler og kornblomster er blot nogle få af de mange blomster, som Liv Nørgaard Meinert holder i sin have i Vipperød. I alt har hun omkring 60 forskellige slags sommerblomster. Men de pryder ikke blot i haven til gavn for de lokale bier.

quote Det giver en følelse af fællesskab, at vi alle lægger en buket op

Liv Nørgaard Meinert, Vipperød

- For mig er blomster livsglæde. Det at stå op til et bord, hvor der står en buket og dufter, det er bare fuldstændig fantastisk, siger Liv Nørgaard Meinert og tilføjer:

- Den glæde vil jeg selvfølgelig gerne dele med andre.

Sidst i 2019 fik hun derfor en idé, som nu blomstrer på det sociale medie Instagram.

- Hver uge i et år har jeg forpligtiget mig selv til at plukke en buket og dele den med andre med hashtagget #projektbuket2020.

I denne uge består buketten af løvemund, kornblomster og kongekommen.
I denne uge består buketten af løvemund, kornblomster og kongekommen. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

I denne uge består buketten af løvemund, kornblomster og kongekommen.

- En god sommerbuket med friske farver – man får næsten lyst til en rosé, siger Liv Nørgaard Meinert med et grin.

Baggrunden for projektet har også en mere alvorlig karakter. Liv Nørgaard Meinert ønsker med projektet at sætte fokus på biodiversitet og bruge det, man kan finde i naturen i stedet for at købe udenlandske blomster i butikken.

Flere end 1000 buketter

quote Der er simpelthen så mange ting, vi kan gå ud og finde i vores egen have og naturen

Marie Timmermann, Mogenstrup

Projektet startede i vinter. Siden har buketterne inspireret andre, sådan at der nu er mere end 1.000 buketter med i #projektbuket2020.

- Det er helt fantastisk, at der er så mange, der har lyst til at være med. Det giver en masse inspiration at følge de andres buketter. Det giver en følelse af fællesskab, at vi alle lægger en buket op, siger Liv Nørgaard Meinert.

Blomsterentusiaster fra hele landet er hoppet med på idéen og lægger billeder af deres buketter på Instagram med hashtagget #projektbuket2020.

 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- Noget af det gode ved det er, at det sætter fokus på, at det slet ikke er nødvendigt at bruge alle de her blomster, som vi køber i blomsterhandlen. Der er simpelthen så mange ting, vi kan gå ud og finde i vores egen have og naturen, siger Marie Timmermann fra Mogenstrup.

Studier har tidligere vist, at en importeret rose koster klimaet mellem en og fem kilo CO2 alt afhængigt af, på hvilken måde den er dyrket.

Skulle man nu have fået lyst til at være med, så kan man dele sine egne buketter på Instagram med hashtagget #projektbuket2020.