Lastbilchauffør dræbt i togulykke (Video)

En blev dræbt og en blev hårdt kvæstet, da en lastbil kolliderede med et tog nær Tølløse. DSB har oprettet krisetelefon.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En lastbilchauffør mistede livet, og en lokofører blev hårdt kvæstet, da et IC3-tog med 21 passagerer om bord lørdag morgen påkørte en lastbil i en jernbaneoverskæring i Soderup nær Tølløse.

Der var ifølge DSB tale om et IC3-tog på vej fra Kalundborg mod København. På ulykkestidspunktet var der tæt tåge på stedet.

Ifølge DSB blev føreren af lastbilen dræbt ved ulykken. Ved påkørslen gik der ild i lastbilen, og vragdele lå efter ulykken spredt over flere hundrede meter. Toget blev afsporet, og de to lokoførere i førerhuset blev klemt fast og måtte skæres fri. Begge blev bragt til hospitalet. Den ene lokofører er kommet svært til skade, oplyser DSB .

DSB har oprettet en krisetelefon for pårørende på nummer 7010 2012, som besvares af Falck.

[video:video_mangler:090919_togulykke.flv]

En passager måtte bringes på hospitalet med mavesmerter. Fire-fem andre blev ifølge Midt- og Vestsjællands Politi lettere kvæstet i form af småskrammer.

- Vi udtrykker vores dybeste medfølelse over for den dræbtes familie, de tilskadekomne og deres pårørende, siger direktør Frank Olesen fra DSB Fjern- og Regionaltog i en pressemeddelelse.

Ulykken skete kl. 6.57 i en overskæring i landsbyen Soderup. Med om bord på toget var en del personale fra DSB på vej til arbejde, og de hjalp deres medpassagerer efter ulykken, oplyser DSB. Senere blev passagerer og DSB-folk samlet på præstegården i Soderup, hvor psykologer gav dem krisehjælp.

- Vi kan ikke sige, om ulykken var den ene eller den andens skyld. Men vi ved, at der var tåget, og det indgår i efterforskningen af ulykkesårsagen, siger Carsten Andersen fra
Midt- og Vestsjællands Politi.

Som følge af ulykken kører der ingen tog mellem Roskilde og Kalundborg. Der er indsat 14 busser på strækningen.