Lærerformand om fyringsrunde: Det er en sort dag

Dagens fyringsrunde i Holbæk Kommune rammer også lærerne. Man er ifølge formanden uforstående over for det, der er sket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

10 medlemmer af Holbæks Lærerkreds er blevet prikket på skulderen i den store fyringsrunde i Holbæk Kommune.

- Jeg synes, det er en sort dag i Holbæks historie. Der er mange medarbejdere, der forsvinder fra deres job. Det er en sort dag, som jeg ser det, siger Jens Rohrberg, der er formand for Holbæk Lærerkreds.

Folkeskolen går fri

De medlemmer, der har fået afskedigelsesvarslet arbejder primært inden for voksen-special-undervisning og som børnekonsulenter inden for inklusion og andre elever, der har det svært.

Almindelige folkeskoleelever ser ud til at gå fri.

quote Det er en sort dag i Holbæks historie

Jens Rohrberg, formand for Holbæk Lærerkreds

Men for de undervisere, der har fået den frygtede melding har det været et hårdt slag.

- Vi har hørt fra de første, som har fået brevet her til morgen og som har været til samtale her til morgen. Og de er chokerede og kede af det. De græder lidt og fortæller, at de ikke kan forstå, hvad der er sket.

Beredskab er oprettet

Besparelserne rammer ikke kun de enkelte medlemmers ansættelse. Generelt slår sparerunden også igennem på efteruddannelsen af lærerne. Noget som lærerformanden heller ikke ser det kløgtige i.

- Der er et stort ønske om at blive efteruddannet. At undvære det som lærer – jeg har svært ved at se, hvordan man kommer ind i fremtiden på en god måde, når de ikke får kompetencemidlerne til det.

Holbæk Lærerkreds har oprettet et beredskab, hvor rådgivere sidder klar til at hjælpe de berørte medarbejdere.