Lærerforening siger nej til at redde 600.000 fisk

Lockouten har fået nogle lidt uventede ofre. 600.000 fisk står til at miste livet, fordi Danmarks Lærerforening ikke vil lade lærere sætte dem ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Konflikten mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening kan komme til at koste 600.000 fisk livet. I sidste uge berettede TV2 Øst om 100.000 ørreder, der skal udsættes i Isefjorden.

De kommer fra produktionsskolen i Elseminde, hvor i alt 600.000 fisk venter på at blive sat ud, men personalet, som har forstand på, hvordan det skal gøres, må ikke arbejde på grund af lockouten. Det skriver Ritzau.

Lærerforening siger nej

Selv om lærerne er lockoutet, har Moderniseringsstyrelsen ifølge viceforstander på Elsesminde, Arne Pallisborg, givet grønt lys til, at de 3 lærere, der er specialister i at sætte fiskeynglen ud, gerne må påtage sig arbejdet, men Danmarks Lærerforening har netop sagt nej til at lade lærerne gå på job.

- Jeg har aldrig hørt, at en lockout skulle sætte landets lovgivning ud af spil. Og i Dyreværnsloven står det højt og tydeligt, at man har pligt til at sørge for de dyr, man har i sin varetægt. Mig bekendt gælder denne lovgivning også, selv om fagforbund og kommune konflikter, siger dyrlæge Jens Svenningsen, der er dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Han tilføjer, at fiskene vil begynde at spise hinanden, hvis ikke de sættes ud, fordi de vokser sig så store i bassinerne, at de stresser hinanden.

Løsning på vej

Ritzau meddelte senere fredag, at Produktionshøjskolen Elsesminde har fundet en løsning, så fiskene ikke lider unødigt.

Fyns Laksefisk er gået i tæt samarbejde med DTU Aqua, Havørred Fyn og Vandpleje Fyn om at udarbejde en udsætningsplan samt en procedure, der vil kunne varetages af frivillige og lærlinge, oplyser viceforstander på Elsesminde, Arne Pallisborg.

- Vi arbejder nu på højtryk for at finde en løsning, som alle parter vil kunne acceptere. Heldigvis har Sportsfiskerne i Vandpleje Fyn og flere andre private personer tilkendegivet at de vil hjælpe, og det gør vi sandsynligvis brug af, siger Arne Pallisborg.

/Ritzau/