¨

Ladegårdsparken i Holbæk fjernet fra ghettolisten

Foto: TV ØST

Ét af regionens tidligere belastede boligkvarterer er nu blevet fjernet fra regeringens ghettoliste.

Situationen i Ladegårdsparken i Holbæk er nu så meget forbedret, at kvarteret nu fjernes fra regeringens ghettoliste.

Det oplyser Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

- Det er en rigtig god nyhed, at det nu ser ud til, at vi har knækket kurven. Regeringen har gjort en massiv indsats for at skabe gode boliger, tryghed og fællesskab i de udsatte boligområder, og den indsats ser nu ud til at virke, siger ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), i en pressemeddelelse.

Ghettolisten opgøres på baggrund af fem kriterier, hvoraf mindst tre skal være opfyldt.

Kriterierne er antallet af arbejdsløse, antallet af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande, antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven og lov om euforiserende stoffer, uddannelsesniveau og indkomst.

I dag er kun Ringparken og Motalavej i Slagelse og Agervang i Holbæk på listen.

FAKTA:

Sådan havner et boligområde på ghettolisten

Der ligger fem kriterier til grund for ghettolisten. Her kan du se, hvordan man betegner en ghetto:

I alt optræder der 31 boligområder på listen mod 33 områder på den seneste opgørelse. Listen omfatter almene boligområder med mindst 1000 beboere, der opfylder tre ud af følgende fem kriterier.

  • Andelen af 18-64 årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse overstiger 40 procent set som et gennemsnit for de seneste to år.
  • Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 procent.
  • Antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer overstiger 2,70 procent af beboere over 18 år set som et gennemsnit for de seneste to år.
  • Andelen af beboere mellem 30 og 59 år, der alene har en grunduddannelse inklusiv uoplyst uddannelse, overstiger 50 procent af samtlige beboere i aldersgruppen.
  • Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige for personer mellem 15 og 64 år i området eksklusiv uddannelsessøgende er mindre end 55 pct. af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

Kilder: Ministeriet for By, bolig og Landdistrikter.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App