Lån adgang til Nationalmuseet på biblioteket

Holbæk er en af de fire kommuner, der er med i en forsøgsordning, hvor man kan låne et kort, der giver gratis adgang til Nationalmuseet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra denne uge er det ikke kun bøger, musik og medier, du kan låne på biblioteket i Holbæk.

Resten af året er der også mulighed for at låne et kort, der giver adgang til Nationalmuseet i København.

- Vi synes, det lød interessant, så da vi blev spurgt, om vi ville være med, sagde vi, lyder det fra Piet Dahlstrøm-Nielsen, der er biblioteksleder på Holbæk Bibliotek.

quote Alle skal have adgang til de kulturskatte og vidnesbyrd fra begivenheder, som har rundet os

Anni Mogensen, vicedirektør, Nationalmuseet

Nationalmuseet kalder deres nye medlemsklub for Natklub. Holbæk, Rudersdal, Albertslund og Køge Kommuner er med i forsøgsordningen, hvor de hver får 35 medlemskort, der kan lånes på biblioteket. Det skriver museet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan et kort kan du låne på blandt andet Holbæk Bibliotek, og så er der gratis adgang til Nationalmuseet sammen med en ledsager.
Sådan et kort kan du låne på blandt andet Holbæk Bibliotek, og så er der gratis adgang til Nationalmuseet sammen med en ledsager.

- Vi tror på, at vores fælles historie binder os sammen. Alle skal have adgang til de kulturskatte og vidnesbyrd fra begivenheder, som har rundet os. Der er mennesker med få midler i Danmark, som ikke har økonomisk råderum til at gå på museum. 

- Derfor afprøver vi i samarbejde med bibliotekerne at stille lånerkort til vores Natklub til rådighed for alle, der har brug for det, fortæller Nationalmuseets vicedirektør Anni Mogensen.

En bred målgruppe

Tanken var oprindeligt, at det kun var kommuner i Københavnsområdet, der skulle med i ordningen, men med Holbæk ombord, får Nationalmuseet nu også testet, om der også er interesse i Nordvestsjælland for at tage turen til Hovedstaden for at gå på museet. 

- Vi har en bred målgruppe på biblioteket og har mulighed for at reklamere for det her tilbud til nogle borgere, der måske ikke typisk ville gå på museum. Det, synes jeg, er spændende, siger Piet Dahlstrøm-Nielsen til TV2 ØST.

Med et Natklub lånekort får kortholderen og en ledsager fri entré til museet i fire uger ligesom ved et almindeligt boglån. Normalt koster et Natklub-medlemskort 345 kroner. Foreninger kan låne flere kort, så flere medlemmer kan tage afsted sammen.

I løbet af året kan gæsterne blandt andet spille historiebanko, tage med på et farefuldt togt i den nye, store vikingeudstilling, heppe med til forårets sportsbegivenheder eller gå på skattejagt med børnene i museets samlinger.