¨

Kvinder starter motorcykelklub på Vestsjælland med adgang forbudt for mænd

01:00

Kvinderne kører hver onsdag og starter deres ridt i Jyderup. Video: Søren Kiehn - TV2 ØST

I en nystartet motorcykelklub på Vestsjælland er medlemmerne kun af hunkøn. Kvinderne finder fællesskabet i maskinerne og naturen.

Det er ikke så meget anderledes, end hvis man hver onsdag tager på løbetur i skoven med løbeklubben, eller hvis man bare elsker at tage på vandreture med familien.

- Det er fællesskabet. Vi gør det bare på motorcykler, siger Vivi Tøttrup fra Høng.

Vi kan rigtig godt lide mænd og har også mænd derhjemme. Så det er ikke sådan, at vi er mandeforskrækkede

Malene Thyrring, stifter af Curves, Kalundborg

Hun har været med til at stifte den nye motorcykelklub Curves, der hver onsdag gasser op og kører ud i naturen fra startpunktet i Jyderup på Vestsjælland.

Mænd er der ingen af i klubben, og navnet er valgt af en ganske særlig grund.

- Curves er jo kurver, ligesom kvinder har kurver, og ligesom vi godt kan lide at køre på veje, som har kurver, siger Vivi Tøttrup.

BILLEDER: I motorcykelklubben Curves finder kvinderne fællesskabet i de store maskiner. Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

  Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Ræser ikke rundt på motorveje

Kvinder og mænd kan fint dyrke glæden ved motorcykler sammen, men er kvinder alene, kan tonen få en blødere klang.

- Der er en masse ting, som vi har brug for at udforske sammen. Det der med at køre i flok og kun være piger. Det er os, der sætter tempoet, det er os, der bestemmer, hvor vi vil spise, og hvad vi skal snakke om, når vi holder pause, siger klubbens anden stifter, Malene Thyrring fra Kalundborg.

Kvinderne i Curves kan godt finde ud af at give den gas, men det er blødere værdier, de vil være fælles om.

Vi ræser ikke rundt på motorveje. Vi kører i det her landskab med sving og skov og natur. Bare for at komme ud i naturen

Vivi Tøttrup, stifter af Curves, Høng

- Vi ræser ikke rundt på motorveje. Vi kører i det her landskab med sving og skov og natur. Bare for at komme ud i naturen, siger Vivi Tøttrup.

Ikke rødstrømper

De to stiftere kører Harley Davidson, men der er ikke krav til kubik, fabrikat eller hestekræfter, hvis man vil være med i klubben.

- Nej, man skal bare have adgang til en motorcykel. Det behøver ikke være ens egen, siger Malene Thyrring.

Målet med den nystartede klub er at samle flest muligt motoriserede kvinder til ture hver onsdag. Men selvom mænd ikke må være med, er det ikke starten på en revolution.

- Vi er ikke rødstrømper. Vi kan rigtig godt lide mænd og har også mænd derhjemme. Så det er ikke sådan, at vi er mandeforskrækkede.

- Det er bare en meget mandsdomineret verden, og der kommer mændene rigtig tit til at fylde meget, også fordi vi er i mindretal altid, siger Malene Thyrring.

Men onsdage er kvinderne herrer over egne gashåndtag. Onsdage tager Curves kurverne på deres egne betingelser.

- Det her handler kun om at køre. Det er kærligheden til at køre på to hjul og fællesskabet om det, der trækker, slutter Malene Thyrring.

Curves Kvinderne skiftes til at planlægge deres ture rundt i landskabet. Du finder dem på Facebook-siden her. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App