Kvindefængsel kan placeres i vores område

Kriminalforsorgen overvejer at omdanne fængslet i Jyderup til landets første kvindefængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jyderup Statsfængsel kan være på vej til at blive omdannet til et fængsel kun for kvinder.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) overvejer nemlig at oprette et egentligt kvindefængsel, da kvinder i de danske fængsler jævnligt må finde sig i seksuel chikane fra mandlige medindsatte. Det viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Kriminalforsorgen, som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.

Tallene viser, at hver fjerde kvindelige indsat er blevet udsat for seksuel chikane.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) vil nu indkalde Folketingets retspolitiske ordførere til et møde, hvor mulighederne i et kvindefængsel skal diskuteres.

- Vi ved, at nogle kvinder i fængslerne udsættes for seksuelle overgreb, mens andre føler sig nødsaget til at prostituere sig selv for at få stoffer eller mandlig beskyttelse. Det er absolut ikke acceptabelt. Jeg er nået dertil, hvor jeg mener, at vi bør se positivt på at oprette et fængsel kun for kvinder, siger hun til avisen.

Fagforeninger er for

Karen Hækkerup bakkes op af Fængselsforbundet og Kriminalforsorgsforeningen, der repræsenterer hhv. uniformerede og civilt ansatte i fængslerne.

Kriminalforsorgen har blandt andet besøgt Jyderup Statsfængsel på Sjælland med henblik på at vurdere, om fængslet kan omdannes til et kvindefængsel.

Flere fagfolk frygter imidlertid, at et kvindefængsel blot vil forværre de indsattes situation.

Læs mere på jyllands-posten.dk