Kvinde overrasket i sit hjem af 17-årig med kniv

En 17-årig dreng er blevet anholdt, efter han i morges brød ind hos en kvinde, og endte med at røve hendes bil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et brag og klirren af glas vækkede tirsdag morgen en 28-årig kvinde i Svinninge i Holbæk Kommune i det, der kort efter udviklede sig til at blive en rigtig dårlig dag for den 28-årige.

Kvinden sprang ud af sengen for at finde ud af hvad der skete, og her blev hun mødt af en 17-årig dreng, der med en kniv sikrede sig kvindens bilnøgle.

Den forfærdede kvinde ringede straks til politiet, men allerede under opkaldet fandt manden ud af, at politiet var på sagen. Alarmopkaldet blev nemlig undervejs via Bluetooth sendt ud på det håndfrie sæt i kvindens bil, som den 17-årige havde tændt.

- Det er ret alvorligt. Og med brugen af kniven skrider sagen efter vores opfattelse fra at være et almindeligt indbrud med brugstyveri til at være omfattet af paragraffen for et røveri, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Han oplyser, at sagen stadig efterforskes flere steder i området tirsdag.

Kørte galt ved Knapstrup Mølle

Politiet rykkede straks ud til stedet, og kort efter kom meldingen så om, at den 17-årige havde ramt et skilt og var kørt i grøften ved Knapstrup Møllebakke i Mørkøv. Her var han i færd med at skrue bilens nummerplader af, da politiet kom og anholdt ham.

- Den anholdte kommer fra Holbæk, og er trods sin unge alder en gammel kending af politiet. Om det stressede ham yderligere, at han vidste, at vi var efter ham, kan vi endnu ikke sige, men det kan godt tænkes, siger Martin Bjerregaard.

Han oplyser, at der endnu ikke er svar på, om manden var påvirket af spiritus eller stoffer under episoden.

Vækkede mand og bad om vand

Hvorfor den 17-årige udså sig den 28-årige kvinde som offer vides ikke. Men det er sandsynligvis en ren tilfældighed, og det er heller ikke sikkert, at sagen startede her.

En halv time før indbruddet hos kvinden var der nemlig kort derfra en anden mærkelig hændelse.

Her blev en 70-årig mand banket op af en ung mand, der bad om noget at drikke. Den 70-årige gav ham et glas vand, og drengen gik herefter fra stedet.

- Senere så den 70-årige, at der var efterladt en bil ved hans hus på Landevejen, sandsynligvis af den unge mand, og det viste sig så, at den var efterlyst. Det er noget, som vi nu er ved at undersøge nærmere, siger Martin Bjerregaard, der understreger, at politiet har arbejdet med den seneste udvikling i sagen i mindre end en time, og at der derfor stadig er mange løse ender.

Han oplyser, at politiet netop nu er ved at undersøge bilernes forsikringsforhold, så de kan blive fjernet igen.