Kvinde idømt betinget fængsel for vanrøgt af hunde

15 hunde blev udsat for misrøgt på en gård ved Kalundborg, hvor politiet fandt adskillige skabede hunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En betinget dom og frakendelse af retten til at have med hunde at gøre i flere år er mandag havnet på en 58-årig kvindes straffeattest.

Ved Retten i Holbæk er hun blevet dømt for vanrøgt af 15 hunde på en gård i Eskebjerg ved Kalundborg.

Dommen lyder på 60 dages betinget fængsel og en frakendelse af retten til at eje, bruge, passe, slagte eller i det hele beskæftige sig personligt med hunde i fem år. Frakendelsen gælder fra juli 2017.

Det var også i forsommeren 2017, at Dyrenes Beskyttelse og politiet rykkede ud til gården. Her fandt de adskillige skabede hunde. Andre hunde fik ikke den lægehjælp, de burde have haft.

quote Jeg har set mange grove dyreværnssager, men denne er alligevel en af de værre

Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse

Kvinden var derfor blandt andet tiltalt for at have misrøgtet 15 hunde - blandt andet ved at nogle hvalpe, som var ramt af sygdommen skab, skulle være behandlet ved at blive vasket i terpentin.

Kvinde afviser at være ansvarlig

Selv har kvinden afvist, at hun overhovedet var ansvarlig for dyrenes tilstand. Hendes halvbror, som hun lod bo på stedet, var ansvarlig for at passe dyrene.

Den tiltalte kvinde har i retten forklaret, at hun og halvbroren havde en klar aftale om, at han mod at få billig kost og logi samt en bil stillet til rådighed skulle stå for at passe hundene. Hun betalte også for hundemad.

VIDEO: Se eller gense indslaget om en af hvalpene, Sorba, som har fået nyt hjem.

 

Da hundene begyndte at få nogle bare pletter, havde hun instrueret halvbroren i at vaske hundene i almindelig håndsprit - ikke terpentin.

Dyrenes Beskyttelse: En af de værre sager

Dyrenes Beskyttelse er skuffet over mandagens dom.

- Jeg har set mange grove dyreværnssager, men denne er alligevel en af de værre, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse i en skriftlig udtalelse.

- Billederne af de næsten hårløse hvalpe med opsvulmede, ormebefængte maver har brændt sig fast i min bevidsthed. Jeg kan ikke forstå, at mennesker kan udsætte dyr for sådan en behandling, siger hun.

Den 58-årige kvinde er tandlæge i København.

Hendes forsvarer i sagen er Rasmus Paludan.