Kunde fandt metal i McDonalds-burger

En McDonaldskunde blev noget overrasket, da vedkommende forleden fandt et stykke metal i en burger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en knap så behagelig overraskelse, der ventede en kunde på McDonald's i Holbæk forleden. 

Da maden stod på bordet, opdagede vedkommende pludselig , at der var noget, der glimtede i bollen, og det viste sig at være et stykke metal i burgerbollen.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Opdagede glimtende genstand

FødevareRingsted mener, de bittesmå partikler på bollen er aluminium og har givet McDonald's et påbud og en stramtandet smiley.

Kunden klagede til FødevareRingsted, hvor laboratoriet også godt kunne se, det glimtede. Men partiklerne var så små, at de forsvandt i forsøget på at tage en bid til en prøve, og man fandt ingen metalspåner ved første kontrolbesøg i Holbæk, forklarer Ann Dupont, sektionschef i Fødevareafdeling Sjælland.

Formentligt fra spatel

Først ved andet besøg blev den mest sandsynlige årsag fundet. En metalspatel til at skubbe de færdigristede boller af metalristeren var flosset, ru og hakket i kanten.

Det er metal mod metal, og »denne proces går ofte hurtigt, og hårde stød fremkommer«, observerede kontrollanten fra FødevareRingsted.

Tager ikke skade

McDonald's lovede ifølge kontrolrapporten herefter at slibe spatlerne oftere eller finde på noget andet at skubbe bollerne fri med.

- Ingen tager skade, det er ikke giftigt. Redskaberne er godkendt til at være i kontakt med fødevarer. Men det er selvfølgelig ikke meningen, at man skal spise aluminiumsspåner, tilføjer Ann Dupont.

Undersøger selv

McDonald's Danmark har igangsat sin egen undersøgelse.

- Vi afventer resultatet af undersøgelsen, og det ventes sidst på ugen. Det er selvfølgelig en sag, vi tager meget alvorligt, for fødevaresikkerhed og hygiejne er altid noget, vi tager meget alvorligt, siger Sara Helweg-Larsen, kommunikationsdirektør i McDonald's Danmark, til dagbladet Nordvestnyt.

/Ritzau/