Krudtglad hjemmeværnsmand stjal sprængstof i årevis

Den mand, der er sigtet for at have opbevaret store mængder sprængstof i Nordvestsjælland, har stjålet eksplosiverne over en årrække.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tidligere hjemmeværnsmand, der er sigtet for at opbevare store mængder sprængstof på sin ejendom i Mørkøv, har skaffet sig sprængstofferne ved at stjæle dem fra Forsvaret i kraft af sin funktion i Hjemmeværnet.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV2.

Den 58-årige mand var ved sin anholdelse aktiv i hjemmeværnet, og var samtidig kendt i nabolaget som en mand, der godt kunne lide at eksperimentere med sprængstoffer på sin landejendom. Den blev ifølge naboer ofte rystet af kraftige eksplosioner.

Sprængstofferne var stjålet

Manden har dog ikke skabt stofferne ved at lege den lille kemiker på sin landejendom – han har i stedet stjålet dem i mindre portioner i en længere årrække - både før og efter reglerne blev strammet i 2009.

Efter sin anholdelse blev den 58-årige mand ekskluderet fra Hjemmeværnet, og han risikerer nu op til 6 års fængsel for sin indblanding i sagen.

Den 58-årige mand blev onsdag varetægtsfængslet igen efter 5 dage på flugt, efter først byretten havde løsladt ham, og landsretten derefter fængslet ham igen. Han meldte sig selv til politiet onsdag morgen, uden politiet dog ved, hvad han har lavet i sit fravær.

Politiet fandt mere end 100 kilo sprængstof på mandens bopæl ved anholdelsen i juni. Heriblandt var mere end halvdelen plastisk sprængstof – hvilker er den mængde sprængstof, der blev brugt på at nedrive højhusene i Rødovre forrige år.