Krudt-glad hjemmeværnsmand eftersøges i hele landet

En 58-årig mand, der er sigtet for at have gemt store mængder plastisk sprængstof på sin ejendom, er stukket af fra politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet er i øjeblikket på menneskejagt efter en 58-årig mand, der tidligere på sommeren blev anholdt efter der blev fundet 103 kilo sprængstof på hans ejendom. Heraf var 55 kilo plastisk sprængstof.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Løsladt i sidste uge

Den 58-årige mand blev løsladt af Retten i Holbæk i sidste uge, da dommeren i sagen ikke mente, at han længere ville være til gene for efterforskningen, og heller ikke havde bragt andre mennesker i fare med sin opbevaring af sprængstoffer.

Se indslag fra løsladelsesdagen i sidste uge

Landsretten omstødte dog senere byrettens beslutning, og den 58-årige mand har siden været som sunket i jorden, oplyser politiet.

Er ikke på sin bopæl

- Vi har flere gange været ude og lede efter ham på de adresser, hvor han holder til – og han er samtidig efterlyst i hele Danmark. Vi har dog endnu til gode at finde ham, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi tirsdag til TV2 ØST.

Den 58-årige mand var ved sin anholdelse aktiv i hjemmeværnet, og var samtidig kendt i nabolaget som en mand, der godt kunne lide at eksperimentere med sprængstoffer på sin landejendom. Den blev ifølge naboer ofte rystet af kraftige eksplotioner.

Læs også: Hjemmeværnsmand fyret for kæmpe sprængstoflager

Manden er dog siden sin anholdelse blevet smidt ud af værnet.

De store mængder sprængstof fundet på grunden repræsenterede en ganske betydelig sprængstyrke. Alene mængden af plastisk sprængstof svarer således til de mængder sprængstof, der blev brugt til at nedrive højhuse i Rødovre forrige år.