Kronisk syge børn lades i stikken

Hundredevis af børn får ikke den undervisning, de har krav på. De er kronisk syge, og kan derfor ikke passe deres skole - men alligevel får de ikke hjemmeundervisning, som loven ellers giver ret til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nikoline Guldbrandt Nielsen er en af dem, der er håbløst bagud i skolen. Hun går i 6. klasse, men i engelsk, matematik og dansk er hun på 2.-3. klasses-niveau.

- Vi har spurgt flere gange til, om hun kunne få hjemmeundervisning, men på hendes skole vurderede man, at det ikke var nødvendigt, siger Nikolines mor, Pia Guldbrandt Nielsen.

Nikoline har børnegigt og cirka 40 dage om året kan hun ikke gå i skole. I årevis har hendes forældre kæmpet for at sikre hende undervisning derhjemme. Skolen skal nemlig så vidt muligt sørge for at kronisk syge børn får sygeundervisning, men det ville skolen ikke give.

Og Nikoline er ikke det eneste, der har haft problemer med at få undervisning.

- Vi oplever utallige fange, at forældre med gigt-syge børn ringer til os og er ulykkelige over, at de ikke kan få den undervisning til deres børn, som de mener, at de har ret til, siger direktør for Gigtforeningen, Lene Witte.

I en ny undersøgelse blandt forældrene til 1200 gigt-ramte børn, svarer 70 procent, at deres barn ikke får den sygeundervisning, som de mener at have krav på.

 

Og ifølge Kristelig Dagblad, ser tendensen lissådan ud for mange andre typer patienter - blandt andet børn, der er syge af kræft.

Nikoline har skiftet skole, hun har nu fået tilbud om hjemmeundervisning, og kommunen lover, at der bliver udarbejdet en ny, individuel plan for hendes undervisning.

Og det generelle problem med manglende sygeundervisning bliver nu også taget op på Christiansborg, hvor Dansk Folkeparti vil bringe det op i forbindelse med forhandlingerne om det nye Folkeskole-forlig.

 


Nyhedsoverblik