Kritikken fortsætter: Holbæk vil tvinge borgere til at flytte

Holbæk Kommune kræver, at kontanthjælpsmodtagere flytter fra kommunen og til billigere lejligheder, hvis de ikke vil miste deres boligstøtte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kritikken af Holbæk Kommune fortsætter. 

Flere kontanthjælpsmodtagere i kommunen har nemlig modtaget breve med det ultimatum, at de skal søge billigere lejligheder, som Holbæk Kommune har fundet til dem.

Problemet er bare, at lejlighederne ligger i helt andre kommuner. Preben Pedersen, der bor i Holbæk, er en af de borgere, der er blevet bedt om at flytte, hvis han vil beholde sin boligstøtte. De pågældende lejligheder ligger dog i henholdsvis Sorø og Korsør. Den ene altså over 60 kilometer fra Preben Pedersens nuværende hjem.

-  Det nægter jeg, jeg har boet i Holbæk i 53 år og jeg har al min familie og mine børn her, fortæller Preben Pedersen, der er kontanthjælpsmodtager.

Han er i præcis samme situation som Carsten Jensen fra Holbæk, som vi mandag fortalte om på TV ØST. Han står også til at miste sin boligstøtte, fordi han ikke vil flytte til Korsør til en billigere bolig.

Men det er ulovligt, når Holbæk Kommune forsøger at tvinge borgere til at flytte til billigere boliger i andre kommuner. Det slår en juraprofessor i dag fast.

- Der er kun ét hensyn i Holbæk kommune, og det er kommunekassen. Hvordan borgerne har det, deres velfærd osv.. indgår ikke i den afgørelse, jeg har set, og det er ikke lovligt, siger Kirsten Ketscher til DR Sjælland.

I brevet til Preben Pedersen skriver Holbæk Kommune blandt andet, at de vurderer, at han ikke har noget særligt tilknytningsforhold til kommunen.

-    Det er ufatteligt, de kan finde på sådan noget, siger han.

59-årige Preben Pedersen lider af svær sukkersyge og går dårligt på grund af amputerede tæer og han vil være utryg ved at skulle rykke så langt væk fra sin familie, lyder det.

-   Jeg ville blive meget, meget ked af det. Jeg kender jo ikke nogen dernede og det ville være svært at rive pælene op og sige, at det så var de 53 år, siger han.