Kriminalforsorgen: Kan aldrig forhindre selvmord i fængsler

En drabssigtet rocker begik forleden selvmord i Holbæk arrest. Det er ikke første gang, en indsat begår selvom i arresten, og det kan aldrig forhindres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et medlem af Bandidos blev forleden fundet død i sin celle i Holbæk Arresthus, og sagen efterforskes nu som et selvmord.

Men det er ikke første gang, en indsat begår selvmord i arresten i Holbæk. I 2008 begik en 33-årig mand fra Kalundborg selvmord i arresten.

Og selvmord blandt indsatte i fængsler er ifølge Kriminalforsorgen, der driver flere af landets fængsler, svære at undgå.

- Det er rigtig ærgerligt, når det sker. Men vi kan ikke undgå, at det sker, siger Rasmus Bo Andersen, områdedirektør Kriminalforsorgen Sjælland, til TV ØST og tilføjer:

- Man kan aldrig forhindre selvmord i fængsler.

Urimeligt at overvåge indsatte i deres egne celler

Rasmus Bo Andersen forklarer, at fængselspersonalet ikke har mulighed for at overvåge de indsatte døgnet rundt. Ligesom det ifølge ham er urimeligt at overvåge de indsatte i deres egne celler og i øvrigt vil stride mod menneskerettighederne.  

Ifølge Rasmus Bo Andersen bliver samtlige indsatte screenet af professionelt personale som sygeplejersker, læger og psykologer, når de skal ind at afsone deres straf. På den måde ved fængselspersonalet, hvem de skal være ekstra opmærkesomme på.

- Man må erkende, det at blive sat i et fængsel er en ekstrem hård ting, hvor man bliver frihedsberøvet og ikke lige kan ringe til sin kone eller sine børn, siger områdedirektøren.