Kredsformand: Lærere skal undervise tre klasser på én gang

Alle lærere på folkeskolerne i Holbæk er pressede på grund af store besparelser på skoleområdet. Det fastslår lærernes kredsformand Jens Rohrberg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- De er pressede og stressede. De kan ikke regne med deres skemaer og ved ikke, hvad de kan forvente at blive kastet ud i, siger kredsformand i Holbæk Lærerkreds Jens Rohrberg om folkeskolelærerne i Holbæks nuværende situation.

Han forklarer, at hvis der er en lærer, der er syg eller på kursus, så vil en anden lærer blive sat til at tage undervisningen for den pågældende lærer i stedet for at have forberedelsestid.

- Nogle gange er der nogle, der har op til tre klasser på samme tid, og det presser dem ret meget, fastslår han.

Store besparelser

På Holbæk By Skole afdeling Bjergmarken skal der spares næsten 10 millioner kroner inden årets udgang. Derfor har skolen droppet vikarer, og skolens lærere skal afløse hinanden ved planlagt fravær som for eksempel opsigelser, omsorgsdage, og stress.

Besparelserne har fået en gruppe forældre til at skrive et åbent brev, hvor de kritiserer politikerne for at have sparet alt for meget på skoleområdet. 

Ifølge Jens Rohrberg rammer besparelserne hårdt på alle byen folkeskoler.

- Man vil opleve det samme billede på de andre skoler, siger han.

Stressede folkeskolelærere

Det bekræfter en rundringning TV ØST har foretaget til kommunens folkeskoler. Alle skolerne siger, de er presset på økonomien og at mange lærere føler sig stressede.

Kredsformand Rohrberg opfordrer til, at politikerne omgående skrider til handling.

- Politisk må man tage det her alvorligt og prøve at kigge på, hvordan løser vi det her, jeg håber, at vi kan drøfte, hvad der skal ske herfra, siger han.